Acțiuni de ecologizare în cadrul Campaniei Naționale „Curățăm România!”
Acțiuni de ecologizare în cadrul Campaniei Naționale „Curățăm România!”

Acțiuni de ecologizare în cadrul Campaniei Naționale „Curățăm România!”

Primăria Cluj-Napoca a participat la Campania Națională „Curățăm România!”, organizată de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Campania s-a desfășurat în perioada 28 aprilie – 31 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”.

În cadrul acesteia, Primăria Cluj-Napoca a organizat activități de ecologizare a zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, câmpurilor, pădurilor, de pe raza teritorială a municipiului.

Activitățile de ecologizare s-au desfășurat în zonele de protecţie a pădurilor (Pădurea Hoia, Pădurea Făget etc), pășuni (Lomb și Fânațele Clujului etc), în zonele de protecţie a cursurilor de apă, digurilor (Malul Someșului Grigorescu – zona prizei de apă, zona Mărăști – aval de podul str. Fabricii etc). 

La aceste activități au putut participa voluntari din comunitățile locale, inclusiv din rândul instituțiilor publice, unităților de învățământ, operatorilor economici și/sau puși la dispoziție de ONG-uri. 

Sursa: Primăria Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page