Bakery School- şcoala în sistem dual pentru brutari şi cofetari s-a deschis şi la Cluj-Napoca
Bakery School- şcoala în sistem dual pentru brutari şi cofetari s-a deschis şi la Cluj-Napoca

Bakery School- şcoala în sistem dual pentru brutari şi cofetari s-a deschis şi la Cluj-Napoca

Toţi elevii din judeţul Cluj care îşi doresc să aibă o meserie când termină liceul şi care sunt pasionaţi de bunătăţi, au, începând cu acest an, ocazia să înveţe să devină brutari, cofetari, patiseri sau ciocolatieri, conform unui comunicat remis redacţiei. Proiectul Bakery School România, care a deschis deja, în 2020, o şcoală în sistem dual în comuna Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa s-a extins şi la Cluj-Napoca, după o investiţie de peste 100.000 euro a grupului Puratos într-un centru de colaborare şi dezvoltare dedicat elevilor din medii defavorizate care doresc să înveţe o meserie, dar şi specialiştilor în industria de brutărie şi cofetărie.

Potrivit sursei citate, prima generaţie din Cluj-Napoca are 11 elevi din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Tehnofrig, specializare cofetărie-patiserie, care vor învăţa de la cei mai buni profesori cum să creeze artă din aluat şi creme.

Centrul de Inovaţie, dotat cu echipamente profesionale de ultimă generaţie, îşi propune să fie un spaţiu de co-creare între antreprenori şi specialişti calificaţi, un hub care să dea tonul noilor tendinţe în industrie şi, în egală măsură, să ofere inspiraţie, şansă şi plus-valoare dezvoltării profesionale celor care învaţă meserie cu noi.

Mare parte din copiii înscrişi la Bakery School provin din medii defavorizate, pentru care se fac demersuri şi sunt încurajaţi să îşi continue studiile şi să îşi aleagă o meserie, a explicat Gabriela Bereş, director general Puratos România.

Ne-am dorit să venim cu Bakery School la Cluj-Napoca încă din 2020 şi suntem foarte mândri că am găsit resurse pentru a duce la bun sfârşit investiţia în noul spaţiu. Aceşti 11 copii de aici, din Cluj-Napoca, care au început liceul la Bakery School sperând la un viitor mai bun pentru ei, împreună cu cei 50 pe care îi avem la şcoala din Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, sunt cei care deschid calea în industria noastră pentru o piaţă a muncii calificată pentru următorii 30-40 de ani. Vom continua să alocăm resurse pentru educaţie în mod susţinut în următorii 10 ani şi chiar să extindem şi în alte mari oraşe din România o astfel de şcoală, în aşa fel încât să schimbăm în bine viitorul tinerilor şi a meseriilor de la noi,

a declarat Gabriela Bereş.

Olivier Tilkens, preşedinte Europa de Nord & Est a Puratos Group a subliniat faptul că filiala din România a grupului Puratos este cea care a oferit cea mai mare importanţă acestui proiect, fiind singura ţară dintre cele şapte din lume în care există Bakery School, care a deschis mai mult decât o astfel instituţie de învăţământ.

Investiţia în comunităţi şi educaţie este unul dintre angajamentele pe termen lung ale Grupului Puratos, alături de nutriţie şi alimente inovative hrănitoare, sustenabilitate şi aprovizionarea cu materii prime din producţie locală, dar şi protejarea patrimoniului pe care îl lăsăm mai departe viitoarelor generaţii. Puratos înţelege nevoia din piaţa forţei de muncă, problemă pe care o regăsim la nivel mondial în industria de panificaţie, cofetărie, patiserie şi ciocolaterie, aş putea spune. Ne dorim să creştem viitori angajaţi pregătiţi care să promoveze sustenabilitatea în munca lor, şi să protejeze resursele pe care le avem la dispoziţie,

a declarat Olivier Tilkens.

La eveniment a participat şi primarul oraşului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc, care a marcat momentul plantând un copac specia chiparos de baltă, care trăieşte până la 6.000 de ani, subliniază sursa citată.

Am ţinut special să fiu prezent aici pentru că ceea ce faceţi dumneavoastră reprezintă şi pentru noi – primărie, inspectorat şcolar, stat român în ansamblu – o prioritate. Prioritatea se leagă de dezvoltarea învăţământului dual şi prin această colaborare, excelentă ca model, între şcoală- liceul Tehnologic nr. 1 şi compania Puratos, care vine şi adaugă cealaltă parte necesară pentru învăţământul profesional de calitate. E un model de bună practică pe care noi îl susţinem cu toată convingerea la Cluj-Napoca. Vreau să-i felicit pe aceşti tineri minunaţi! Aţi ales o meserie extreme de frumoasă, creativă, şi sunt convins că nu peste mulţi ani veţi avea propria dumneavoastră afacere şi veţi forma la rândul dumneavoastră alţi tineri care să vină să ducă munca dumneavoastră mai departe,

a declarat Emil Boc.

Proiectul are parte de toată susţinerea din partea inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, a declarat Sorina Zirbo, inspector şcolar de specialitate, prezentă la eveniment. Directoarea liceului, Anamaria Pop, a declarat că acest parteneriat în sistem dual este o oportunitate unică pentru redobândirea atractivităţii meseriilor de către tineri.

Deschiderea unei şcoli Bakery School în parteneriat cu unitatea noastră, Liceul Tehnologic nr. 1, ne mândreşte şi ne ambiţionează să oferim tot ce putem pentru a pregăti profesional aceşti elevi la un alt nivel, astfel încât, la absolvire, să punem în piaţa muncii cei mai buni specialişti în domeniu,

a declarat doamna director Anamaria Pop.

Sursa: bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page