Concertele de fanfară se întorc în Parcul Central
Concertele de fanfară se întorc în Parcul Central

Concertele de fanfară se întorc în Parcul Central

Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 30.000 de lei din bugetul local pentru organizarea evenimentului „Concerte de Fanfară în Parcul Central”.

Conducerea Primăriei susține că după o perioadă „delicată” pentru viața comunității cauzată de pandemia Covid „este momentul să revenim la viața normală”.

Cluj-Napoca e cunoscut în țară și străinătate ca un important centru academic, universitar, economic, cultural și sportiv în plină dezvoltare. Prin urmare, încercăm organizarea unor manifestări cultural-artistice care să promoveze muzica de fanfară în foișorul din Parcul Central în lunile iulie, august și septembrie”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria revine astfel la o mai veche tradiție a concertelor de fanfară din foișorul Parcului Central, după ce în ultimii doi ani aceste spectacole nu s-au putut organiza din cauza pandemiei Covid. Evenimentul „Concerte de Fanfară în Parcul Central” le va oferi clujenilor spectacole în aer liber în zilele de duminică din lunile iulie, august și septembrie.

Municipiul nostru a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice și nu numai. Prin evenimentele și festivalurile de talie europeană și internațională precum TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, Sports Festival, Opera Aperta, Zilele Culturale Maghiare, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. Noi, ca municipalitate, încercăm de fiecare dată să fim la fel de riguroși în realizarea evenimentelor organizate pentru a oferi o experiență de neuitat tuturor participanților (…) Fanfara fiind o formație alcătuită în majoritate din diverse instrumente de suflat și de percuție, va avea un repertoriu variat care cuprinde compoziții clasice, jazz, polka, valsuri sau folclor. Muzica cântată de fanfară continuă să fie unul dintre cele mai vechi genuri muzicale din lume”, transmite municipalitatea.

Conform analizei cheltuielilor, bugetul pentru acest eveniment este: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor – 25.000 de lei, cheltuielile legate de promovarea evenimentelor implică suma de 5.000 de lei.

Sursa: Monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page