august 12, 2022

Concurs de soluții pentru amenajarea parcului Bună Ziua

2 min read

În ultima ședință a Consiliului Local s-a votat proiectul privind organizarea unui concurs de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru “Amenajarea Parc Bună Ziua” și aprobarea cuantumului premiilor care vor fi acordate. 

Concursul are ca scop selectarea celei mai optime soluții de amenajare și echipare a parcului Bună Ziua.

Procedura de atribuire va fi făcută prin concurs de soluții, desfășurat într-o singură fază, având ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv echipei câștigătoare de proiectanți și este deschis în România.

Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul dezvoltării recente din sudul orașului.

Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal.” transmite Dan Tarcea, Președintele Consiliului local din Cluj-Napoca. 

Suprafața care va fi propusă intervenției este:

 • Zona A – 2,20 ha, zonă de acces și dirijare, destinată operațiilor de transformări peisagere și amenajări hidrotehnice
 • Zona B – 5,89 ha, corpul principal al parcului și va fi supusă principalelor transformări
  • B1 – 2,63 ha, subzonă de promenadă de-a lungul văii Becașului
  • B2 – 2,22 ha, subzonă de promontoriu între cele două văi
  • B3 – 1,04 ha, subzonă de vale largă a afluentului Becaș
 • Zona C – 2,64 ha, cuprinde valea râului Becaș și cursul de apă, disponibile operațiilor de reabilitare ecologică, transformare peisajeră, amenajări hidrotehnice.
  • C1 – 0,99 ha, subzona cursului principal al Becașului
  • C2 – 1,65 ha, subzonă afluent Becaș

Concursul de soluții va fi organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România. 

Numărul maxim va fi de 3 câștigători, pe baza clasamentului proiectelor întocmit de juriu, care vor fi remunerați prin premii.

Procedura va fi finalizată prin negociere cu acești câștigători.

Sursa: Dan Ștefan Tarcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.