Duminică, clujenii sunt invitați să ia parte la un tur ghidat pe bicicletă
Duminică, clujenii sunt invitați să ia parte la un tur ghidat pe bicicletă

Duminică, clujenii sunt invitați să ia parte la un tur ghidat pe bicicletă

Clujenii sunt chemați să participe la un tur ghidat pe biciclete duminică, în care să vadă împrejurimile Clujului, trasee turistice și să discute despre probleme ecologice și urbanistice.

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizează un tur velo duminică, pe 13 noiembrie – „Ocolind Clujul prin sud, pe bicicletă”.

Turul ghidat pe biciclete este deschis publicului, cu participare gratuită. Acesta are caracter recreativ-turistic și de prezentare a împrejurimilor Clujului, inclusiv obiective și trasee turistice, probleme ecologice și urbanistice, potrivit CCN.

Circuit de 50 km

Va fi un circuit cu o lungime de circa 50 km, cu circa 700 m diferență de nivel în urcuș în total, parțial pe asfalt, parțial pe drum de pământ sau pietruit, cu plecare la 9:30.

Plecarea se face de la capătul liniei de tramvai (zona intersecției str. Bucium cu str. Primăverii și Drumul Sf. Ioan).

Traseul va fi în mare parte paralel cu cel al circuitului din 16 octrombrie dar la distantă mai mare față de oraș, urcând din Mănăștur pe la Sf. Ioan în Făget și mai departe până pe platoul Feleacului, pedalând în continuare prin Feleacu – Saradis – Dezmir, cu revenire prin Sânnicoară – Sub Coastă – Someșeni, finalul fiind estimat in jurul orei 16:30,

transmit organizatorii.

Sfaturi pentru participanți

Participantii vor trebui să respecte legislația rutieră și să își asume răspunderea pentru deplasarea lor biciclistică, nefiind o tură comercială sau o acțiune sportivă cu asistență auto, tehnică sau medicală.

Astfel, participanții trebuie să aibă mâncare, apă, haine grosuțe și pelerină, pompă, cameră și petece, eventual chei pentru demontare roată în caz de pană și o minimă trusă medicală.

Bicicleta trebuie să fie în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere, recomandabil de tip MTB, și este nevoie de un nivel mediu, cel puțin mediu, de experiență și antrenament la pedalat.

Sursa: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page