Expoziția Spațiu și Formă, Nagy Attila
 Expoziția Spațiu și Formă, Nagy Attila

 Expoziția Spațiu și Formă, Nagy Attila

Vineri, 22 iulie 2022, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură, care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează expoziția personală a artistului Nagy Attila, intitulată Spațiu și Formă.

Nagy Attila s-a născut în anul 1956 în localitatea Remetea din județul Harghita. Studiile universitare artistice le-a făcut la Cluj-Napoca, unde în anul 1995 a absolvit Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu, secția Ceramică – Sticlă. A umat apoi o îndelungată activitate profesională de profesor la Liceul de Artă din Târgu Mureș, dar și o laborioasă aplecare asupra proiectelor personale, de atelier. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și al Asociației Barabás Miklos Céh.

Lucrările sale, realizate în ceramică, lemn și, cu predilecție, în sticlă au fost prezente în expoziții personale sau de grup găzduite pe simezele unor galerii din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Timișoara, Satu Mare, Brăila, dar și în alte țări: Ungaria, Belgia, Grecia și Japonia. Dorința împărtășirii experiențelor creative cu alți artiști i-au motivat, de-a lungul anilor, participarea la tabere de creație desfășurate în localitățile Joseni, Pănet, Sighișoara, Toplița, Ceaușu, Zagăr sau Leptokharia (Grecia).

După peste trei decenii de căutări, experimente și împliniri artistice, apreciem că Nagy Attila a ajuns la un stil propriu, care îi definește și îi recomandă creația în lumea artei. Crezul său estetic este exprimat chiar de artist, prin următoarele gânduri:

„Proiectul meu expozițional propune un mod personal de exprimare plastică, ce presupune armonizarea a diferite forme de expresie vizuală, rezultate din alăturarea inedită de diverse materiale, între care predomină sticla și lemnul. Obiectele mele vor fi organizate în spațiul expozițional stabilit, printr-o grupare și ritmicitate care să reflecte o relaționare între estetic și artistic, oferind publicului avizat un spectacol vizual inedit și încărcat de emoție estetică.”

Expoziția poate fi vizitată până în data de 07 august 2022.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Sursa: ilikecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page