Începe proiectul „Platforma de staționare aeronave” la Aeroportul Cluj-Napoca
Începe proiectul „Platforma de staționare aeronave” la Aeroportul Cluj-Napoca

Începe proiectul „Platforma de staționare aeronave” la Aeroportul Cluj-Napoca

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în calitate de beneficiar al fondurilor europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritate de Management au semnat în data de 30 iunie 2022 Contractul de Finanțare Nr.148/30.06.2022, pentru realizarea obiectivului de investiții „Platforma de staționare aeronave”.  

Obiectivul proiectului este construcția unei noi platforme de staționare aeronave, în acord cu obiectivele de protecție a mediului, care va asigura suplimentarea numărului de locuri de parcare pentru aeronave, contribuind la creșterea conectivității și mobilității zonei deservite de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Construcția noii platforme va determina creșterea capacității de staționare a aeronavelor și va asigura condiții optime pentru desfășurarea activităților operaționale de deservire ale acestora. De asemenea, implementarea proiectului va oferi posibilități de atragere a unor noi companii aeriene, de introducere a unor noi destinații, de creștere a numărului de frecvențe și implicit creșterea gradului de încredere al operatorilor aerieni în ceea ce privește operarea în condiții de securitate și siguranță pe aeroportul clujean.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 31.283.287,86 lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 10.589.901,90 lei.

Proiectul „Platforma de staționare aeronave”, cod SMIS 2014+152326 are o perioadă de implementare de 48 de luni, respectiv 1.01.2020 – 31.12.2023. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Sursa: zcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page