Promovarea lecturii prin Biblioteci Mobile de tip igloo
Promovarea lecturii prin Biblioteci Mobile de tip igloo

Promovarea lecturii prin Biblioteci Mobile de tip igloo

Biblioteci mobile de tip igloo vor fi amplasate în mai multe destinații turistice din România, inclusiv în județul Cluj, pentru promovarea cititului în natură.

Orice turist care are drum spre Cheile Turzii se poate bucura de o scurtă lectură în mijlocul naturii. Aceste biblioteci mobile vor fi amplasate în această destinație, începând cu luna viitoare.

Inițiativa aparține unei asociații din Arad, care pe perioada 1 iunie – 31 octombrie vor amenaja 10 astfel de biblioteci în mai multe locații turistice din țară. Din 1 iunie până în 15, igloo-urile vor rămâne în Arad pentru promovarea conceptului.

„Bibliotecile Mobile au ca scop principal promovarea cititului în natură pagină cu pagină și a dezvoltării cognitive. În această lume în care trăim, unde totul în jurul nostru este digitalizat și pe viteză, dorim să ne întoarcem în trecutul uitat, la activitățile simple dar care poartă valoare. Prin acest proiect dorim să creăm oportunități publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor, oferindu-le motivația de a lectura și de a-și petrece timpul liber în natură, activitate care îi va ajuta in cele din urma să se dezvolte personal. (…) Bibliotecile Mobile vor fi aplasate în parcul copiiilor din Municipiul Arad pe o perioada de 2 săptămâni, începând cu data de 1 Iunie 2022. La finalul perioadei a celor două săptămâni în care s-a prezentat și promovat proiectul în Arad dar și a strângerilor de fonduri si donații de cărți, toate bibliotecile mobile vor fi reamplasate în diferite locații turistice din România”, spun cei de la Asociația Exploratorilor Pușcații, un ONG din Arad.

În interiorul igloo-urilor vor fi amplasate cutii în care pot fi donate cărți, pentru a îmbunătăți stocul proiectului. De asemenea, turiștii pot face donații financiare pentru dezvoltarea și continuarea proiectului. 

O astfel de deplasare necesită mai mult timp, fapt pentru care circuitul va cuprinde drumeţii în natură, expediţiile montane, acțiunile cultural-educative pentru adolescenţi și adulți cu focus pe activități montane şi culturale.

La finalul proiectului se va organiza o extragere de tombolă pentru trei persoane care au reușit să viziteze toate Bibliotecile Mobile și vor beneficia de o excursie în natură pe o perioadă de două zile împreună cu organizatorii.

Sursa: Monitorul de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page