Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA. Ce restricții de circulație se aplică
Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA. Ce restricții de circulație se aplică

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA. Ce restricții de circulație se aplică

Competiție de nivel național și interes internațional, Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA este evenimentul emblematic al județului Cluj și se desfășoară în perioada 7-9 octombrie 2022 pe drumurile din zona Beliș, Mărișel, Măguri Răcătău, Dângău și Râșca.

Asemenea celorlalte etape din Campionatul Național de Raliuri Betano, și Raliul Clujului se desfășoară pe sectoare de drum public închise circulației rutiere. Pentru ca etapa să se poată desfășura în conformitate cu toate regulile de securitate, anumite sectoare de drumuri județene și comunale din judetul Cluj, zonele mai sus menționate, vor fi închise circulației publice rutiere cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

  • Prima restricție de circulație impusă va fi sâmbătă, 8 octombrie și vizează DJ 103V și DJ 107P pe sectorul cuprins între localitățile Stolna și Someșul Rece, perioada închiderii traficului public rutier fiind cuprins între 06:30:12:00. Ca traseu de ocolire se recomandă DJ 107M prin Săvădisla, continuând pe DN 1 E60 prin Gilău și DJ 107P Someșul Rece.
  • Cea de-a doua restricție a zilei de 8 octombrie vizează DJ 107T și DJ 107S între localitățile Măguri Răcătău și Mărișel, intervalul orar fiind cuprins între orele 12:00 și 19:00. Și aici, este propus un traseu ocolitor, pe DJ 107S continuând cu DJ 107N prin Someșul Rece și legătură cu DJ 107P.
  • Ziua de sâmbătă, 8 octombrie impune o a treia și ultimă restricție de circulație, aceasta vizând DJ 103K pe sectorul Agârbiciu – Râșca. Intervalul orar în care traficul public rutier va fi restricționat este cuprins între orele 13:00 și 20:00. Asemenea cazurilor mai sus menționate, șoferilor li se recomandă o rută ocolitoare, pe DN 1 E60 cu continuare prin localitatea Mănăstireni și legătură cu DN 1R Râșca.

Datorită programului sportiv stabilit și pentru ziua de duminică, câteva dintre drumurile clujene vor fi închise circulației publice rutiere și în data de 9 octombrie. Astfel, prima restricție a zilei va viza sectorul cuprins între localitățile Bălcești și Răchițele, drumurile închise circulației publice rutiere fiind DC 121 și DJ 108C. Această restricție va dura între orele 08:20 și 16:00, ruta aleasă pentru ocolire fiind prin localitatea Beliș cu continuare pe DN 1R și DJ 108C.

Nici sectorul de drum cuprins între localitățile Căpușu Mare și Râșca, care trece prin Agârbiciu nu va fi ocolit de restricții în data de 9 octombrie, DJ 103K urmând a fi închis circulației publice rutiere în intervalul orar 07:30-15:00. Ca măsură de ocolire se recomandă traseul următor: DN 1 E60 cu trecere prin Mănăstireni și continuare pe DN 1R Râșca.

Cea de-a treia și ultimă restricție impusă pentru ediția din acest an va viza sectorul de drum cuprins între localitățile Agârbiciu și Râșca, DJ 103K urmând a fi paralizat preț de 7 ore și jumătate în intervalul 07:30 și 15:00. În acest caz, ruta ocolitoare este identică cu cea amintită imediat anterior, adică: DN 1 E60 cu trecere prin Mănăstireni și continuare pe DN 1R Râșca.

Pentru toate aceste restricții și desigur, inconvenientele și neplăcerile cauzate, C.S. Savu Racing din Cluj-Napoca, organizatorul evenimentului Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA 2022 își cere scuze și vă mulțumește pentru înțelegere și cooperare, în speranța unui eveniment reușit.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi aici.

Partenerii principali ai evenimentului sunt: Star Lubricants, distribuitor autorizat al produselor Mobil 1, PMA Invest, Logitrust Impact, Top Market, Parsa Beauty, Toyota Cluj-Napoca, CELOT, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri: CERT Transilvania, Cluj Arena, AEA Medical, Engels Bistro, Cricova, A 24, Gerovital, Coca-Cola

Partener safety: Safety.ro

Parteneri media: Radio Romania Cluj, ViaClujTV, RallyMax, Autoştiri.ro, Autorally, FanRally.ro, GP24.ro, 24auto.ro, Faclia, FireWeb.

Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA 2022 este organizat de C.S. Savu Racing din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Tineretului și Sportului, cu sprijinul Inspectoratul de Poliție Județean Cluj – Brigada Rutieră Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean și desigur, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

Sursa: raliulclujului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page