SMile 2 Sport revine la Cluj-Napoca
SMile 2 Sport revine la Cluj-Napoca

SMile 2 Sport revine la Cluj-Napoca

Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca revine la Cluj-Napoca pentru cea de-a doua ediție a proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, SMile 2 Sport. Activitățile sportive sunt destinate, și în acest an, tinerilor, în special celor cu nevoi speciale, și se va desfășura în Cluj-Napoca, în perioada 20 august – 20 octombrie 2022.  

Am revenit la Cluj de multe ori în ultimul an, la invitația asociațiilor care militează pentru accesibilizarea sporturilor pentru persoanele cu dizabilități. Vara aceasta, de exemplu, am dus un caiac în sala de sport a Liceului pentru Deficienți de Vedere, astfel încât aceștia să se familiarizeze cu ambarcațiunea și să le fie mai ușor pe lac. Am fost cu caiacele și la Sports Festival, și la Simfonia Prieteniei. Acum venim cu echipa completă și încă mulți voluntari, pentru că acest proiect este unul complex, presupune mult mai multe sporturi, practicate în diferite zone ale orașului și mult mai mulți participanți

Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile.

Pe durata celor două luni, tinerii vizați de program, alături de toți cei care vor dori să experimenteze un sport nou sau să aprofundeze disciplinele sportive pe care le stăpânesc deja, vor putea practica: baschet, caiac (pe lac), tenis de masă și de câmp. Scopul proiectului este de a-i motiva pe tineri, în special pe cei cu nevoi speciale, să practice sportul și să aibă un stil de viață sănătos.

Activitățile se vor desfășura conform următorului program, valabil pe întreaga perioadă a proiectului, cu excepția situațiilor în care disponibilitatea beneficiarilor obligă la reprogramarea activităților:

  • Luni, caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni, sau după caz, pe Lacul Chios;
  • Marți, baschet, în Baza Sportivă Gheorgheni;
  • Miercuri, tenis de masă, la Clubul Sportiv Lamont (str. Aurel Vlaicu, nr. 11);
  • Joi – sâmbătă, tenis de câmp, în locații și conform unor programe ce urmează să fie anunțate săptămânal, în funcție de grupele formate

Dorim să oferim șansa oricărei persoane, indiferent de nivelul de abilități sau statut social, de a se bucura de beneficiile terapiei prin sport. Adevărul este că terapia prin mișcare este una dintre cele mai eficiente forme de combatere a anxietății și de îmbunătățire a calității vieții la nivel fizic și psihic. Persoanele cu deficiențe sunt primele care ar trebui să aibă acces la aceste forme de terapie! Pe parcursul acestui proiect vrem să contribuim și la combaterea riscului de excluziune socială. Caiacul, spre exemplu, este foarte ușor de manevrat, indiferent de vârsta sau aptitudinile fizice ale celui care vâslește.

Sursa: ilikecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page