Un canadian a ales să se stabilească la Cluj după ce a văzut aproape toată Europa
Un canadian a ales să se stabilească la Cluj după ce a văzut aproape toată Europa

Un canadian a ales să se stabilească la Cluj după ce a văzut aproape toată Europa

Philip Necșulescu s-a născut în Canada din părinți români, iar în 1996, când avea 13 ani a vizitat prima oară România. Câțiva ani mai târziu, a făcut o călătorie de 6 luni prin Europa. A făcut de 3 ori celebrul pelerinaj Camino de Santiago din Spania, a locuit 5 ani în Germania, iar de 6 ani a decis să se mute definitiv în România. Și a ales Clujul.

Stilul de viață canadian este unul confortabil, însă Europa i-a oferit oportunitatea de a explora.

În ’96 am venit pentru prima oară în ţară şi mi-a plăcut, în special pentru că viaţa era foarte diferită: mi-a plăcut că pot să merg pe jos, dar şi faptul că peste tot unde mergeam primeam mâncare bună”, a afirmat tânărul.

Alegerea Clujului a fost facilitată de prezența rudelor în zonă, de Apuseni și de mobilitatea pe care acesta ți-o oferă. Vizitele prietenilor din străinătate nu au întârziat să apară, elementul de legătură fiind Festivalul Untold.

Întrebat dacă se consideră canadian sau român, răspunsul său a fost următorul: „E greu de spus. Am o parte canadiană, ceea ce înseamnă că-mi plac locurile neumblate. Am o parte românească, aşadar îmi place să am cu mine un grup de prieteni. Dar din anumite puncte de vedere cred că am şi o parte nemţească.

Cu toate acestea, în România se simte „mai ca acasă”.

Sursa: Radio Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page