Un PORTAL DIGITAL din Piața Unirii va conecta Clujul cu 4 orașe din țară și STRĂINĂTATE, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului
Un PORTAL DIGITAL din Piața Unirii va conecta Clujul cu 4 orașe din țară și STRĂINĂTATE, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

Un PORTAL DIGITAL din Piața Unirii va conecta Clujul cu 4 orașe din țară și STRĂINĂTATE, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

Asociația Art Mirror, cu sediul pe strada Baba Novac, numărul 1 din Cluj-Napoca, pregătește un eveniment internațional cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită în data de 5 iunie. 

„Organizăm o serie de activități, expoziții și evenimente menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia reciclării.

În plus, vom arăta că arta și sustenabilitatea își pot da mâna într-un proiect inedit și spectaculos”, anunță aceștia.

Surprizele primei ediții

În cadrul ediției de anul acesta, locuitorii din 5 orașe – Cluj, Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona – se pot conecta în timp real prin intermediul unor instalații de tip portal digital cu transmisie live. Unul se va afla în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

„Portalurile sunt realizate din materiale reciclate la care lucrăm de zor chiar acum, vă arătăm în curând”, completează echipa.

De asemenea, ONG-ul își propune să-și arate solidaritatea față de artiștii ucrainieni, prin expunerea mai multor lucrări și ilustrații ale acestora.

„Prin intermediul portalurilor video mesajele noastre de solidaritate vor ajunge la ucrainenii aflați în mai multe colțuri ale lumii.

Mobilizăm mai multe orașe pentru un scop comun: acela de a lupta împreună pentru planeta noastră și împotriva schimbărilor climatice, în loc de a ne lupta între noi”, conchide asociația.

1. 3-5 iunie: Ateliere de reciclare și upcycling

Duminică, 5 iunie, doritorii din Cluj-Napoca vor putea participa la două ateliere în care asociația Art Mirror urmărește să dea viață unor lucruri care în mod normal ar fi fost aruncate. Aceștia vor fi așteptați cu toate materialele necesare oricărei sclipiri creative, fiind totodată, ghidați la fiecare pas.

Accesul este liber la toate activitățile.

Atelier hârtie reciclată

Primul atelier este dedicat realizării unor decorațiuni și a altor obiecte de design cu diferite forme, toate din hârtie reciclată.

„Dacă ai colectat și tu hârtie acesta e momentul să le iei cu tine și să le transformi în ceva nou”, notează Art Mirror.

Atelier sticlă

Al doilea atelier va testa creativitatea clujenilor care vor fi provocați să transforme, de la zero, o sticlă într-un obiect ornamental.

Sticlele de diverse forme și culori sunt colectate de către membrii echipei Art Mirror.

Fii la curent cu evenimentul cu un click aici.

2. 6-9 iunie: Expoziție de artă sustenabilă

Casino Centrul de Cultură Urbană va găzdui o serie de instalații artistice realizate din deșeuri, obiecte neconvenționale sau rămase fără întrebuințare și imposibil de reciclat, expoziția putând fi vizitată în intervalul orar 10:00 – 20:00, din 6 până în 9 iunie.

„Vei avea ocazia să vezi cum resturi de fire de cupru, ventuze de EKG, dopuri de vin, resturi de sticlă, tone de hârtie etc. se transformă în lucrări artistice care demonstrează că toate aceste deșeuri pot fi și ele niște resurse valoroase din care putem crea ceva frumos și cu un mesaj puternic.

Pe lângă aceste lucrări, vom expune o serie de ilustrații realizate de artiști ucraineni”, anunță asociația.

Vezi evenimentul și pe Facebook, cu un click aici.

Sursa: Cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page