Abonamente CTP pentru persoanele vârstnice
Abonamente CTP pentru persoanele vârstnice

Abonamente CTP pentru persoanele vârstnice

Începând de luni, 08.11.2021, se vor elibera abonamentele pentru transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca, valabile pentru anul 2022.

Conform HCL 261/12.05.2020, prin care s-a aprobat Regulamentul de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca, tipurile de abonamente și modalitățile de acordare ale acestora sunt următoarele:

 • Abonamentul valabil pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Apahida, Baciu și Floresti se acordă pentru:
 1. persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt de pana la 2150lei;
 2. persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei;
 3. cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.
 • Abonamentul valabil pe o singură linie din Cluj-Napoca se acordă pentru: persoanele vârstnice definite conform art. 1 alin (4) din Legea nr. 17/2000 și pensionarii ale căror venituri înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt cuprinse intre 2151lei și 2400 lei.

Acte necesare

Abonamentele de călătorie vor fi încărcate pe carduri. Încărcarea abonamentelor pe cardurile de călătorie se face la unul dintre centrele de ticketing ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca S.A. la solicitarea persoanelor, în baza următoarelor documente:

 • Buletin/Carte de identitate in original si copie (copia se retine la ghiseu);
 • Cupon de pensie din luna anterioară solicitării (original și o copie); Decizia de pensionare pentru cei care nu au mai avut Abonamentul gratuit, copie (se reține);
 • Decizia medicală pentru pensionarii de boală, copie (se reține);
 • Decizie de pensie de urmaș, copie (se reține);
 • Cardul de transport emis anterior (pentru beneficiarii care nu sunt la prima solicitare de emitere a unui card de călătorie);
 • Cerere emitere card, pentru persoanele care nu dețin card (pusă la dispoziție la centrul de vânzare. Primul card emis nu se plătește; Persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – achită contravaloarea pentru emiterea unui card nou și completează “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat”.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page