Acțiune de dezinsecție în Cluj-Napoca

Sursa: Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a anunțat demararea unei acțiuni de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca.

Operațiunea va avea loc în perioada 13-30 aprilie 2022, între orele 22:00-6:00, în funcție de condițiile meteorologice. 

Produsele folosite sunt CYMINA PLUS pentru dezinsecție – combatere țânțari, VECTOBAC WG pentru delarvizare și DELTATIM PLUS pentru combaterea căpușelor.

Produsele se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate de către Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide. 

Acțiunea este realizată de S.C. CORAL IMPEX S.R.L. și are loc urmând următoarele prevederi legale: 

  • Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată)
  • Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației
  • Regulamentul Serviciului de Salubrizare a Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 88/2019

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.” a anunțat Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *