Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă semnarea contractului pentru extinderea terminalului plecări.
Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă semnarea contractului pentru extinderea terminalului plecări.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă semnarea contractului pentru extinderea terminalului plecări.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă semnarea contractului pentru extinderea terminalului plecări şi a platformei de staţionare a aeronavelor, proiect care va fi finalizat până la sfârşitul anului 2023.

Contractul a fost semnat cu o asociere de firme, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2023, a anunţat Aeroportul printr-un comunicat.

Proiectul presupune extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătraţi şi a platformei de staţionare a aeronavelor cu aproape 9.000 de metri pătraţi. Noile spaţii vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generaţie de tip standard C3, urmând a fi realizate două porţi de îmbarcare pentru zborurile externe şi o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne.

În urma extinderii terminalului, Aeroportul Internaţional Cluj va avea o suprafaţă mai mare dedicată procesării pasagerilor, ceea ce va duce la creşterea gradului de confort.

Proiectul prin care se realizează extinderea terminalului şi a platformei pentru aeronave se află în analiză la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în vederea finanţării. Valoarea contractului este de 225.422.225,72 lei şi aproximativ aproximativ 60% reprezintă finanţarea din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Investiţiile care se vor face la Aeroportul Internaţional Cluj ca urmare a semnării acestui contract vor asigura noi facilităţi pentru pasageri. Depunem toate eforturile pentru a obţine finanţare din fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii,

a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Cluj.

Este un proiect foarte important având în vedere că în anul 2023 vom depăşi 3 milioane de pasageri şi estimăm creşteri ale traficului de pasageri şi pentru anii următori,

 a spus David Ciceo, directorul aeroportului.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a încheiat anul 2022 cu un număr de 2.645.000 de pasageri, cu 81% mai mult faţă de anul 2021. Raportat la anul 2019, înainte de pandemia Covid-19, Aeroportul Internaţional Cluj a recuperat 90% din traficul de pasageri, consolidându-şi poziţia de primul aeroport regional al ţării. Pentru 2023, se estimează un trafic de 3,1 milioane de pasageri.

Sursa: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page