Anul acesta sărbătorim Ziua Eroilor pe 2 iunie, zi cu dublă semnificație pentru români
Anul acesta sărbătorim Ziua Eroilor pe 2 iunie, zi cu dublă semnificație pentru români

Anul acesta sărbătorim Ziua Eroilor pe 2 iunie, zi cu dublă semnificație pentru români

Ziua Eroilor este proclamată drept „Sărbătoare Naţională a Poporului Român în cea de-a 40 zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti”.

În urma Hotărârii adoptate de Guvernul României, autorităţile administraţiei publice locale din județul Cluj organizează, în ziua de 2 iunie 2022, cu sprijinul şi participarea garnizoanelor militare, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi al altor organizaţii neguvernamentale, ceremonii de depunere de coroane şi jerbe de flori, precum şi programe proprii de comemorare a eroilor României, în funcţie de specificul local, la cimitirele şi parcelele de onoare.

În municipiul Cluj-Napoca, Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi cu sprijinul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, organizează o ceremonie militar-religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori în Cimitirul Eroilor din Calea Turzii, la Monumentul Ostaşului Român şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Vor mai fi organizate ceremonii și la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste (str. Cardinal Iuliu Hosu) și la Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan (Someşeni).

De asemenea, Instituția Prefectului, alături de Divizia 4 Infanterie „Gemina” și autoritățile administrației publice locale din comuna Măguri Răcătău, vor fi parte a organizării unei ceremonii și la Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page