Biodiversity Treasure Hunt
Biodiversity Treasure Hunt

Biodiversity Treasure Hunt

Evenimentul ”Biodiversity Treasure Hunt” are ca locație pădurea Făget de lângă Cluj-Napoca. Se vrea un semnal public pentru o mai bună protejare a naturii în procesul decizional al autorităților și al întreprinderilor și de asemenea în modul de raportare al elevilor și profesorilor la natură și biodiversitate.

Printre invitați: tineri, reprezentanți ai autorităților locale, jurnaliști, reprezentanții ISJ Cluj, profesori care predau elevilor între 12-14 ani, Asociatia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Inscrierea se face trimitand un email cu “da, vreau sa particip la Biodiversity Treasure Hunt” si datele personale de contact (email, telefon) la [email protected]

Vom organiza un concurs de cunoștințe generale legate de biodiversitatea europeană și locală, sub forma unei vânători de comori, ca un periplu prin foraging și gastronomia bazată pe foraging. Traseul vânătorii va cuprinde mai multe „destinații”. Fiecare „destinație” îl va aduce pe concurent față în față cu un element din flora reprezentativă și va fi însoțită de o probă prin care să se testeze spiritul de echipă, rapiditatea de reacție, perspicacitatea și memoria. În același timp, la fiecare „destinație”, concurenții vor primi indicii pentru continuarea traseului și informații esențiale despre Pactul Verde European și Strategia UE în domeniul biodiversității pentru 2030. La finalul vânătorii de comori, concurenții vor avea ocazia de a se familiariza cu o noua resursa: suportul de curs “Biodiversitate și Foraging”.

Derulate în parteneriat de EUROPE DIRECT Cluj, asociația EnCaRe și Inspectoratul Școlar Județean Cluj și susținute de CVCN Cluj-Napoca și Comisia Europeană, activitățile sub denumirea generică de ”Biodiversitate și Foraging” se încadrează în preocupările comunităților locale și ale instituțiilor europene legate de necesitatea plasării biodiversității Europei pe drumul către redresare până în 2030, în beneficiul oamenilor, al climei și al planetei, în contextul Pactului Verde European și al Anului European al Tineretului 2022.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page