Centrul de IT de la Cluj, dezvoltator de soluții pentru gigantul aeronautic SITA
Centrul de IT de la Cluj, dezvoltator de soluții pentru gigantul aeronautic SITA

Centrul de IT de la Cluj, dezvoltator de soluții pentru gigantul aeronautic SITA

SITA și TechTalent Software au anunțat un parteneriat strategic pentru înființarea unui centru de cercetare și dezvoltare în Cluj-Napoca, Romania. Noul centru va veni în sprijinul obiectivului SITA de dezvoltare a noi soluții guvernamentale și de procesare a pasagerilor.

Pe măsură ce serviciile de transport aerian se redresează, se conturează o cerere semnificativă pentru mai multă automatizare din partea aeroporturilor, guvernelor și companiilor aeriene, ceea ce presupune investiții substanțiale în tehnologia oferită de SITA.

SITA este furnizorul de servicii IT al industriei de transport aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave si guverne.

TechTalent Software va deschide și va opera un centru de dezvoltare în România, în urma unui acord de tip Build-Operate-Transfer (BOT), încheiat în cadrul parteneriatului. Astfel, SITA va putea să își extindă capabilitatile de dezvoltare într-un timp foarte scurt. Având deja primii angajați în noul centru, echipa continuă să se mărească, ajungând să numere peste 60 de ingineri software, echipe de testare și experți, până la sfârșitul anului 2023.

În ultimii 10 ani, Cluj-Napoca s-a impus ca un veritabil hub IT în regiune, având acces la importante resurse tehnologice și specialiști cu experiență. Acest oraș va juca un rol esențial în sprijinirea programului nostru ambițios de dezvoltare, mai ales ținând cont de faptul că specialiștii IT sunt la mare căutare. În urma unei evaluări atente, suntem încântați să-i avem alături pe cei de la Tech Talent, în calitate de partener tehnologic, care să ne ajute în procesul de expansiune în România,

a declarat Alina Ionescu, Chief People Officer la SITA.

Sursa: start-up.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page