Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă
Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă

Noul sediu al școlii clujene este organizat în trei tronsoane, cu funcțiuni distincte. 

Tronsonul 1 din corpul nou, cu un regim de înălțime P+2E, cuprinde spațiile administrative și medicale.

Tronsonul 2, cu regim de înălțime S+P+3E, este destinat celor 32 de săli de clasă, laboratoarelor și cabinetelor de terapie, dintre care amintim: logopedie, ludoterapie, terapie prin artă, meloterapie.

Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E, este compus din blocul alimentar – bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru kinetoterapie și activități sportive. De asemenea, aici se află și sala de hidroterapie în vederea realizarii procedurilor terapeutice, necesare pentru tratarea afecțiunilor degenerative sau neurologice. Clădirea existentă a fost modernizată, reamenajată și dotată pentru activitățile preșcolarilor.
De asemenea, a fost amenajat și spațiul exterior – curtea interioară, zona de acces, locurile de parcare, precum și terenul de joacă.

Reamintim faptul că noul sediu al instituției școlare dispune de dotări unice la nivel național, respectiv de o grădină senzorială amplasată pe terasa clădirii, de un spațiu special destinat hidroterapiei și de o zonă dedicată specialiștilor din cadrul instituției, concepută pentru prevenirea apariției sindromului de epuizare profesională.
Pentru completa finalizare a investiției, Consiliul Județean desfășoară și activitatea de dotare a spațiilor centrului cu mobilier școlar, echipamente IT, echipamente necesare pentru cabinetul medical și sălile de terapie, precum și pentru zona de bucătărie.

Şcoala oferă servicii educaţionale specifice învăţământului primar şi gimnazial, cursuri de zi copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 26 ani cu diverse particularități: 

– dizabilitate intelectuală severă şi moderată;
dizabilitate intelectuală severă, profundă și/sau tulburări asociate;
– tulburări din spectrul autist;
– tulburări de dezvoltare;
– întârziere în dezvoltare, prin şcolarizare la domiciliu;
– tulburări de învăţare sau dizabilitate intelectuală ușoară integraţi în școlile de masă, prin cadru didactic de sprijin

Lucrări


Valoare – 32.370.017,52 lei cu TVA din care 5.551.326,55 lei valoare nerambursabilă – 26.818.690,97 lei asigurați de către CJ
Constructor: SC NORD CONFOREST SA
Perioada demarare lucrări: 2021-2023.
Imobilul nou construit cuprinde:
– 32 de sali de clasa, cabinete si sali de terapie 
– săli administrative 
– săli de activitati sportive si recreere (stimulare multisenzoriala, sala de sport, ludoterapie, relaxare, hidroterapie etc.
– teren pentru activități sportive și de joacă
– sală de informare și documentare (bibliotecă)
– cantină, spații tehnice și de depozitare, grupuri sanitare, spații pentru circulații.
Gradina senzorială, locul unde se stimulează memoria multisenzorială prin intermediul celor 5 simțuri: miros, gust, auz, vaz și atingere. O gradină senzorio-motorie reprezintă un plus valoare în terapia copiilor cu cerințe speciale.
Sala pentru hidroterapie în vederea realizarii procedurilor terapeutice, necesară pentru tratarea afecțiunilor degenerative sau neurologice.


Interesant!


În timpul lucrărilor au fost descoperite: 
– două morminte romane, unul în sarcofag roman, o stelă funerară, fusuri de coloană – în zonă era situată necropola principală a orașului roman Napoca (sec. II-III).
– opt morminte aparținând cimitirului romano-catolic (sec. XVIII)
– morminte aparținând vechiului cimitir evreiesc (1840 – 1931). În acest caz a fost organizată o acțiune de recuperare a osemintelor, împreună cu Rabinatul României (a participat Rabinul Șef al României, Rafael Schaffer)
– clădirea depozitului militar de la sfârșitul secolului XIX

Sursa: Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page