„Cluj-Napoca, inima Transilvaniei” – reportajul realizat de către postul de radio spaniol RNE
„Cluj-Napoca, inima Transilvaniei” – reportajul realizat de către postul de radio spaniol RNE

„Cluj-Napoca, inima Transilvaniei” – reportajul realizat de către postul de radio spaniol RNE

Postul de radio spaniol RNE a realizat un reportaj despre “Cluj-Napoca, el corazon de Transilvania” (trad. Cluj-Napoca, inima Transilvaniei”.

Jurnalistul spaniol se lasă fermecat de minunățiile pe care Cluj-Napoca le oferă tuturor vizitatorilor săi și realizează o trecere în revistă a principalelor sale atracții turistice.

Orașul are în spate două mii de ani de istorie și o bogată moștenire culturală și lingvistică, fiind al doilea oraș ca mărime din România și principalul centru academic. Acestea sunt făcute cunoscute prin prisma inginerului chimist și istoricului  Carlos Basté López , care locuiește în România de mulți ani.

De asemenea, în urma discuțiilor cu profesori, jurnaliști șamd., jurnalistul spaniol află despre diversitatea și vivacitatea orașului Cluj-Napoca – „pe străzile acestuia se aud română, maghiară, dar și germană.” În apropierea Universității Babeș-Bolyai, „sufletul capitalei istorice a Transilvaniei” se află calea din Piața Unirii până în Piața Avram Iancu de-a lungul liniștitului Bulevard al Eroilor.

Orașul are de oferit și un stil arhitectural neoromânesc, aflat în continuarea vestigiilor zidului vechi de pe strada Potaisa. Mai mult, printre alte locuri ce merită descoperite se află și Grădina Botanică, cimitirul Hajongard, Catedrala Ortodoxă, spectaculoasa Salină Turda transformată în spațiu de distracție, cât și legendele care plutesc deasupra pădurii Hoia Baciu.

Nu în ultimul rând, la finalul zilei ținem calea spre Piața Muzeului și dinamica acesteia și încheiem cu un apus pe Cetățuie, care asigură cea mai bună priveliște a citadinului clujean.

Reportajul integral, în spaniolă, poate fi ascultat aici.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page