septembrie 28, 2022

Cluj-Napoca, model de bune practici la nivel național, prin numărul femeilor aflate în topul managementului companiilor

2 min read

Innowave Summit a ajuns în Cluj cu cea de-a 6-a ediție, între 18 și 20 mai 2022. Evenimentul își propune să aducă împreună liderii digitali ai Europei și să stimuleze ecosistemele de inovare.

În cadrul conferinței de lansare a inițiativei „Women in Tech”, prim-ministrul Nicolae Ciucă a adresat câteva cuvinte, menționând și faptul că România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de femei aflate în topul managementului companiilor.

Tot acesta a mai precizat că municipiul Cluj-Napoca poate deveni un model de bune practici la nivel naţional, având în vedere numărul doamnelor şi domnişoarelor implicate în proiecte de inovare, cercetare şi dezvoltare.

„Am constatat că există cu adevărat egalitate de gen. Am văzut foarte multe doamne şi domnişoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanţa pe care o aveţi în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Doresc să subliniez nivelul dumneavoastră de ambiţie şi vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, pentru că puteţi să deveniţi un model de bună practică pentru toate doamnele şi domnişoarele din ţară. România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Mai mult, premierul le-a încurajat pe femeile antreprenor să continue să dezvolte proiectele pe care le derulează.

„Faptul că vă implicaţi şi aveţi această participare consistentă în tot ceea ce şi-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca, în judeţul Cluj, este pentru noi un motiv să ne bucurăm că există şanse, există speranţă şi vă încurajăm să creşteţi cât mai mult numărul de doamne şi domnişoare în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră cu certitudine este diferită de a bărbaţilor în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă. Faptul că reuşiţi să puneţi în practică o serie întreagă de idei este doar în beneficiul dumneavoastră, al nostru, al autorităţilor locale, iar eu voi pleca de la Cluj însufleţit că există un model de bună practică pe care am să-l recomand”, a susţinut Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a remarcat, totodată, activitatea administraţiei clujene, spunând că acolo unde sunt administraţii liberale lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare, iar întreg pachetul de bune practici să fie asimilat și de către alte zone din țară.

Materialul video poate fi vizionat aici.

Sursa: Calea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.