Clujul turistic: tur al bisericilor și catedralelor din oraș.
Clujul turistic: tur al bisericilor și catedralelor din oraș.

Clujul turistic: tur al bisericilor și catedralelor din oraș.

Primarul Clujului Emil Boc vrea să realizeze un tur al bisericilor și catedralelor din municipiu, în cadrul proiectului de dezvoltare a „Clujului turistic”.

Primarul Clujului Emil Boc a declarat că iluminatul arhitectural la Biserica Calvaria va fi finalizat în luna octombrie, în cadrul conferinței de presă de miercuri, 10 mai.

Cu această ocazie, edilul a anunțat că vrea să realizeze un tur al bisericilor și catedralelor din Cluj-Napoca:

„În octombrie, finalizare a celei mai vechi biserici din Cluj-Napoca. Un adevărat monument arhitectural, dar și cu o valență și importanță religioasă pe care prea puțini o cunosc. Am discutat cu Oláh Emese, viceprimar, ca în cadrul proiectul de dezvoltare a Clujului turistic să includem și un tur al bisericilor și catedralelor din Cluj. Avem o bogăție extraordinară pe care nu ne-o valorificăm suficient.

Este singurul loc din UE unde întâlnești turnurile gotice cu cupolele bizantine, cum se exprima Aurel Pop, dar și sediul a cinci religii creștine la rang de arhiepiscop sau mitropolit, ceea ce reprezintă un element unic în Europa: locul unde Estul întâlnește Vestul sau Vestul întâlnește Estul. Este o bogăție religioasă și reprezintă valoarea ecumenică a acestui oraș. De aceea investim inclusiv în acest iluminat arhitectural de la Biserica Calvaria, care trebuie readusă în circuitul religios al orașului pentru a-i sublinia importanța”, a susținut Emil Boc.

Sursa: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page