Consiliul European finanțează o universitate din Cluj cu peste 2,6 mil. de euro.
Consiliul European finanțează o universitate din Cluj cu peste 2,6 mil. de euro.

Consiliul European finanțează o universitate din Cluj cu peste 2,6 mil. de euro.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va implementa un nou proiect finanțat de Consiliul European al Cercetării (ERC), reconfirmându-și prezența între comunitățile academice înalt competitive.

Proiectul cu titlul PROGRESS-Reading provenance from ubiquitous quartz: understanding the changes occurring in its lattice defects in its journey in time and space by physical methods este coordonat de prof. Alida Timar-Gabor și este unul de tip ERC-Consolidator Grant, având un buget total de 2.657.500 EURO. Încadrat în domeniul Ştiinţele pământului, grantul are ca obiectiv principal dezvoltarea de metode de provenienţă, prin înțelegerea schimbărilor care au loc la nivel atomic în cuarțul din natură în timp geologic, urmare a unor investigaţii complexe a granulelor de cuarț extrase din diverse surse şi provenind din diverse perioade.

„Prin acest succes cu totul deosebit, doamna Alida Timar-Gabor intră  într-un cerc foarte restrâns de cercetători europeni de elită care au coordonat două granturi ERC în parcursul lor academic, aceste tipuri de granturi fiind recunoscute la nivel internațional ca fiind dintre cele mai prestigioase și competitive”, afirmă prorectorul responsabil cu cercetarea, prof. univ. dr. Adrian Petrușel.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Centrul Suport 2020 UBB (structură înfiinţată recent cu scopul de a sprijini scrierea şi implementarea de proiecte de cercetare din competiţia Horizon Europe), a oferit consultanţa necesară şi va continua să susţină procesul de pregătire, depunere şi implementare de granturi în competiţii internaţionale de prestigiu.

Sursa: efainlacluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page