Consultanță gratuită fermierilor care doresc să acceseze finanțare gratuită prin AGRO IMM INVEST
Consultanță gratuită fermierilor care doresc să acceseze finanțare gratuită prin AGRO IMM INVEST

Consultanță gratuită fermierilor care doresc să acceseze finanțare gratuită prin AGRO IMM INVEST

În acest an, Fondul de Garantare a Creditului Rural, acordă prin cei mai buni specialiști, consultanță gratuită pentru producătorii agricoli care vor să acceseze finanțări prin programul de finanțare cu credite garantate de stat, AGRO IMM Invest.

2.5 miliarde de lei este fondul alocat de FGCR, iar termenul limită până când se pot solicita garanții este de 30 iunie.

Cu garanția Fondului de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) , AGRO IMM Invest pot fi accesate mult mai ușor programele de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii, sectorului alimentar.

În cadrul Subprogramului AGRO IMM Invest, FGCR acordă garanții pentru beneficiarii eligibili pentru care băncile participante în cadrul Subprogramului au acordat credite pentru finanțarea capitalului de lucru sau pentru investiții.

  • Creditele care sunt aprobate în cadrul Subprogramului se acordă cu Robor 3M+2.5 (creditele pentru capital de lucru) sau Robor 3M+2% (creditele de investiții);
  • Subprogramul are asociată o schemă de ajutor de stat, conform căreia Ministerul Finanțelor subvenționează în procent de 100% valoarea comisionului de risc, a comisionului de administrare și a dobânzii pe o perioadă de până la 8 luni;
  • Se adaugă la acestea o componentă nerambursabilă în valoare de maxim 10% aplicată la valoarea finanțării garantate respectând anumite plafoane în funcție de activitatea desfășurată.

Mai multe detalii despre categoriile de beneficiari eligibili, condițiile de eligibilitate și documentația necesară pot fi accesate aici.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page