Continuă seria de atacuri cibernetice. Ce trebuie să știm?
Continuă seria de atacuri cibernetice. Ce trebuie să știm?

Continuă seria de atacuri cibernetice. Ce trebuie să știm?

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) observă o diversificare a atacurilor prin utilizarea unor noi metode care vizează infectarea cu aplicații #malware de tip #ransomware a sistemelor informatice ale organizațiilor deja atacate prin #DDoS.

În acest context, tehnicile utilizate de atacatori includ spear phishing și spoofing. Mai multe informații găsiți aici.

Atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă / persoană de încredere, pentru a convinge victimele potențiale să divulge informații confidențiale, date personale sau să efectueze acțiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori.

Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România.

Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro. O campanie de conștientizare la nivel național derulată de Directorat, Poliția Română și ARB.

Sursa: Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page