De vineri, filmele din cadrul TIFF și serile magice de vară transformă Iulius Parc într-un cinema în aer liber
De vineri, filmele din cadrul TIFF și serile magice de vară transformă Iulius Parc într-un cinema în aer liber

De vineri, filmele din cadrul TIFF și serile magice de vară transformă Iulius Parc într-un cinema în aer liber

Atmosferă de festival, cinefili încântați de peliculele care urmează să ruleze, filme uluitoare și efervescența evenimentelor din cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF) se regăsesc și în acest an la Iulius Mall Cluj. O parte din filmele TIFF se văd în Iulius Parc, dar și concertul trupei ucrainene DakhaBrakha și spectacolul susținut de Eliades Ochoa, membru fondator al grupului cubanez de muzică Buena Vista Social Club. 

Clujul începe să vibreze din acest weekend, când TIFF, primul şi cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, dă startul celor 10 zile de filme în aer liber. Iulius Parc Open Air este una dintre cele 13 locații oficiale, unde vor rula mai multe pelicule din categoria Supernova (șase filme) și Lună Plină (două filme), dar vor avea loc și două concerte cu totul inedite. 

Vineri, 17 iunie 2022, sunteți așteptați, pe gazonul din Iulius Parc, să vedeți „Sub presiune”, sâmbătă ne uităm la „Alcarràs”, iar duminică va rula „Cop Secret”. Toate filmele vor începe în fiecare seară de la ora 21:45. Mai multe detalii despre pelicule și locațiile TIFF puteți citi pe site-ul oficial al evenimentului. 

Luni, 20 iunie, începem săptămâna cu „Pasagerii Nopții”, un film unde aflăm povestea unei adolescente cu un spirit liber. Marți, ne așezăm confortabil pentru a-l vedea pe „Cel Mai Tare Şef” și cum Blanco încearcă să obțină un premiu de excelență oferit de comunitatea locală, iar miercuri este despre familia de parizieni din filmul „Campania”. 

Luăm o pauza de la filme joi, 23 iunie, când în Iulius Parc una dintre cele mai cunoscute și apreciate formații din Ucraina, DakhaBrakha, va susține un concert inedit. Concertul va începe de la ora 20.00. Vineri, tot de la ora 20.00, Eliades Ochoa, membru fondator al grupului cubanez de muzică Buena Vista Social Club și „unul dintre cei mai buni chitariști ai generației sale”, va susține un concert în Iulius Parc. 

Categoria „Luna Plină” din cadrul TIFF este reprezentată în Iulius Parc de ultimele două filme ce vor rula în perioada 25 – 26 iunie. Sâmbătă, 25 iunie, revenim în fața marelui ecran cu „Freaks Out”, un film despre membrii unui circ prinși în Roma când a izbucnit în Al Doilea Război Mondial, iar duminică, 26 iunie, în ultima zi de TIFF, în Iulius Parc se vede pelicula „Inocenții”, ce prezintă puterile misterioase ale unor copii.

Sursa: știridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page