Deșeurile de la CMID vor fi transformate în energie electrică!
Deșeurile de la CMID vor fi transformate în energie electrică!

Deșeurile de la CMID vor fi transformate în energie electrică!

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat semnarea contractului de achiziție a unei instalații de tratare a deșeurilor rezultate din Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) prin dezintegrare moleculară.

Societatea Waste Powertech SRL a fost desemnată câștigătoare a licitației organizate de CJ Cluj. Valoarea contractului se ridică la 60,7 milioane de lei (fără TVA), iar finanțarea provine din fondurile proprii ale Consiliului Județean Cluj. Contractul include proiectarea, construcția și punerea în funcțiune a instalației.

Stația de dezintegrare moleculară urmează să fie finalizată cel târziu anul viitor și va fi concepută pentru a permite extinderea cu noi module în funcție de nevoile identificate. Această instalație are capacitatea de a procesa aproximativ 150.000 de tone de deșeuri pe an. Din această cantitate, se estimează că vor rezulta aproximativ 18.000 de megawați pe an, care vor fi integrate în rețeaua națională de electricitate.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa: cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page