Dezbatere pe tema Strategiei de Transformare Digitală
Dezbatere pe tema Strategiei de Transformare Digitală

Dezbatere pe tema Strategiei de Transformare Digitală

Luni, 22 noiembrie 2021, începând cu ora 17, va avea loc dezbaterea publică online pe tema Strategiei de Transformare Digitală a municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele interesate de dezbatere se pot înscrie accesând acest link începând de vineri, 19 noiembrie 2021, ora 12 până luni, 22 noiembrie 2021, ora 13.

Proiectul de hotărâre s-a aflat în procedură de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, în perioada 21 octombrie – 5 noiembrie 2021.

Documentele supuse procedurii de consultare publică pot fi consultate AICI pentru Strategia de transformare digitală a municipiului.

Dezbaterea publică va fi transmisă live pe pagina de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și pe canalul YouTube al Primăriei Cluj-Napoca.

În urmă cu doi ani, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT a solicitat Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea „Babeş-Bolyai” (FSPAC) să preia rolul de coordonator al Strategiei de transformare digitală a orașului.

Procesul de realizare al Strategiei a fost unul complex, transparent şi colaborativ, implicând clusterele IT, Primăria municipiului Cluj-Napoca, companii private, mediul educațional, ONG-uri și diverse instituții publice locale si naționale.

Forma consolidată a Strategiei de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca a fost transmisă către Primărie de către FSPAC împreună cu scrisoarea semnată şi de Clusterele IT clujene Transilvania IT Cluster şi Cluj IT Cluster.

Necesitatea elaborării strategiei provine, de asemenea, din faptul că municipiul Cluj-Napoca și zona sa metropolitană vor beneficia de noi finanțări nerambursabile substanțiale din POR 2021-2027, prin Planul Național de Redresare şi Reziliență şi nu numai.

Astfel, Strategia de transformare digitală a orașului este gândită astfel încât să susţină şi să completeze Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) pentru perioada 2021-2030, care este în curs de adoptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page