DNSC informează despre campania de tip #phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram
DNSC informează despre campania de tip #phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram

DNSC informează despre campania de tip #phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram

Continuă campania de tip #phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram. Despre acest atac #DNSC a emis o alertă în august, aici.

Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de #Instagram pentru a convinge potențialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms. Atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obține un vot într-un concurs online.

Cum poate fi evitat?

  • Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuți, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.
  • Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!
  • Atenție la corectitudinea gramaticală și de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.
  • Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
  • În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

***

#SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Sursa: DNSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page