Dragoș Damian, CEO Terapia: În viitor Clujul ar putea fi casa Parlamentului European sau a Comisiei Europene!
Dragoș Damian, CEO Terapia: În viitor Clujul ar putea fi casa Parlamentului European sau a Comisiei Europene!

Dragoș Damian, CEO Terapia: În viitor Clujul ar putea fi casa Parlamentului European sau a Comisiei Europene!

Dragoș Damian, CEO-ul uneia dintre cele mai importante companii farmaceutice din țară, a lansat un proiect foarte îndrăzneț pentru Cluj. 

Acesta a spus în emisiunea Made IN Cluj de la Radio Transilvania că orașul ar putea găzdui sediul unei institiuții europene importante, într-un interval de timp de aproximativ 15-20 de ani. Dragoș Damian este convins că un astfel de proiect de relocare a instituțiilor din UE ar putea deveni realitate.

Clujul va trebui să fie unul dintre orașele, în opinia mea, care să atragă, de exemplu, de ce să nu avem această ambiție, unul dintre marile forumuri europene. Pentru că mai devreme sau mai târziu Consiliul European, Comisia Europeană, Parlamentul European, ar trebui să aibă undeva un sediu și în Europa de Est. Deocamdată știm că ele sunt concentrate toate în Belgia și în Franța. Deci de ce să nu avem o ambiție ca, Clujul peste 25 de ani, să fie sediu, de exemplu, a Comisiei Europene sau a Parlamentului European?! (...) Și să nu uităm un lucru pe care autoritățile nu îl exploatează suficient de bine. 

România este, totuși, pe flancul de est al lumii elegante, civilizate, democratice. Trebuie ajutat acest flanc estic mult mai puternic de Uniunea Europeană. Mult mai puternic trebuie ajutată România decât este în prezent. Dar asta depinde și de modul în care se poziționează România, de modul în care știe să facă politică externă și de modul în care arată că principala problemă în România, corupția, este stăpânită. (...)

Probabil că aceste mișcări de instituții și agenții europene se vor face în funcție de anumite statistici care sunt date și, dacă vreți, de un concurs de proiecte. Și atunci, dacă acest lucru se va întâmpla, probabil că și Clujul peste 15 – 20 de ani va putea să fie un potențial sediu fie al unuia dintre organele de conducere ale Uniunii Europene fie a uneia din instituțiile sau agențiile europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page