Elevii cu un pas mai aproape de cinematografie
Elevii cu un pas mai aproape de cinematografie

Elevii cu un pas mai aproape de cinematografie

TIFF lansează opționalul de educație cinematografică pentru elevi, iar Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca devine Școala Pilot.

Păstrându-și dorința și misiunea de a cultiva pasiunea publicului tânăr și foarte tânăr pentru arta cinematografică, programul EducaTIFF continuă să se dezvolte la cea dea 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). Calendarul evenimentelor include anul acesta o amplă selecție de filme dedicate copiilor și adolescenților, ateliere creative și cursuri de jurnalism de cinema, dar și o prezentare în premieră a opționalului de educație cinematograficăcare va fi testat pe parcursul unui an școlar la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, la inițiativa Asociației Festivalului de Film Transilvania (AFFT).

Conferința Națională de Educație Media și Cinematografică, organizată la TIFF 2021, s-a dovedit un real succes. Mai exact, profesioniștii din domeniul filmului au adus cultura cinematografică mai aproape de elevi.

În această notă, programul-pilot pornește de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, care va testa în premieră opționalul de educație cinematografică pe parcursul anului școlar 2022-2023. Cu o curriculă axată pe dezvoltarea de competențe relevante, realizată de profesioniștii din film, în strânsă colaborare cu experții din educație, opționalul se va desfășura în mod regulat în cadrul unei ore de dirigenție (clasa a X-a, condusă de doamna profesor Ioana Hanchevici), și le va oferi elevilor șansa de a aprofunda elemente de educație cinematografică, de a vedea și analiza filme atent alese de un curator, pe categorii de vârstă.

La TIFF 2022, profesorii din județul Cluj interesați să descopere structura noului opțional vor avea șansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea cursului de educație cinematografică la clasă. Prezentarea opționalului și training-ul dedicat lor va avea loc luni, pe 20 iunie, de la ora 14:00, la Universitatea Sapientia (strada Matei Corvin nr.4). Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru doar 25 de participanți, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 13 iunie: https://forms.gle/3VFaQK6ttjfLovzcA .

Mai multe detalii despre evenimentele TIFF2022 puteți găsi aici.

Sursa: tiff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page