Transformând resturile alimentare în compost, reușim să salvăm măcar o parte din materialele, energia și apa folosite în producția alimentelor, ne informează cei de la Banca Pentru Alimente Cluj.
Proiectul #TurdeniiReducRisipaAlimentara își propune mobilizarea comunității în a strânge 500 de kilograme de resturi alimentare pentru compost.
Astfel că Banca Pentru Alimente Cluj a plasat în total 4 cutii de compost, câte una la fiecare din cele 3 licee participante ale proiectului ( Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda și Colegiul Tehnic Turda, Cluj), iar o cutie de compost a ajuns la depozitul acesteia. Toate acestea vor fi realizate cu sprijinul elevilor, „cavaleri anti-risipă”.
Totodată, elevii au luat parte și la un workshop susținut de cei de la P I M P My Garden- Compost, care nu doar că au facilitat cutiile de compost din licee, dar le-au și împărtășit acestora tainele compostului. Au început cu noțiuni teoretice (ce materiale se pot folosi pentru compost și ce nu) și au continuat cu partea interactivă, în echipe – elevii au adunat din curte tot ce ar fi putut fi pus într-o cutie de compost. S-a discutat și despre importanța râmelor în accelerarea procesului de creare a compostului.
La final, cavalerii super calificați și-a luat cutia aferentă liceului! Ne bucurăm să vedem cum #TurdeniiReducRisipaAlimentara!
Proiectul este selectat în programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, finanțat de Lidl Romania, coordonat de Fundatia Comunitara Cluj .
Sursa: Banca Pentru Alimente Cluj