Evenimente deosebite, luna aceasta, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
Evenimente deosebite, luna aceasta, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Evenimente deosebite, luna aceasta, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

În luna februarie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă aduce niște evenimente în ton cu principalele sărbători ale lunii.

O nouă expoziție în incinta Iulius Mall, „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului”, o serie de ateliere de realizare parfumuri așa cum făceau farmaciștii în vechime, „Parfumul dragostei”, plus un eveniment cu totul special: spectacolul „Alegerea” prezentat de Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, ce are la bază piesa într-un act, scrisă în 1960, la Versoix, de către Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana.

Probabil cel mai impresionant eveniment este spectacolul „Alegerea”, regizat de Alexandru Boureanu și Raluca Păun, scenografia poartă semnătura Liei Dogaru, muzica live este compusă și interpretată live de către AG Weinberger, Florin Constantinescu semnează video design-ul iar distribuția spectacolului este alcătuită din actorii Naționalului craiovean: Claudiu Mihail, Marian Politic, Gabriel Marciu, Raluca Păun și copilul Vladimir Politic. Piesa este încărcată de semnificații și ridică probleme de natură filosofică, într-o lume prinsă în lupta dintre două ideologii opuse. Aici se distinge și lupta interioară a omului prins între slăbiciunile și virtuțile sale.

Evenimentul va avea loc luni, 20 februarie 2023, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, și va cuprinde două reprezentații, la ora 18:00 și la ora 20:00.

Sursa: curieruldecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page