Fotbalistul polonez Krystian Nowak, venit in vara la „U” Cluj, laudă orașul. „Clujul este un oraș frumos, curat, dezvoltat”
Fotbalistul polonez Krystian Nowak, venit in vara la „U” Cluj, laudă orașul. „Clujul este un oraș frumos, curat, dezvoltat”

Fotbalistul polonez Krystian Nowak, venit in vara la „U” Cluj, laudă orașul. „Clujul este un oraș frumos, curat, dezvoltat”

Krystian Nowak, apărătorul lui „U” Cluj, a mărturisit că a fost impresionat de un detaliu observat în Transilvania în ceea ce-i privește pe oamenii cu care a interacționat, apreciind modul cum privesc și ajută ardelenii.

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, polonezul a explicat care sunt primele impresii personale în România, fiind de-a dreptul impresionat de modul cum îl ajută ardelenii, uneori cu zâmbetul pe buze.

Pentru un străin este un detaliu extrem de important. Nu mi s-a mai întâmplat așa atât de repede,

a reacționat fundașul.

Fotbalistul polonez se simte ca acasa in orasul Cluj.

Este foarte frumos. Chiar îmi place. Mă bucur că am ales Clujul. Mă simt ca acasă, e oarecum similar cu ceea ce am în Polonia. Nu mi se par multe și mari diferențe. Deși limba e cu totul alta, dar ne înțelegem în engleză. Am văzut că mulți români vorbesc foarte bine engleza, cred că este a doua voastră limbă. Clujul este un oraș frumos, curat, dezvoltat, iar oamenii sunt primitori și întotdeauna gata să te ajute dacă e ceva ce nu știi. Dacă am nevoie de ceva, mereu găsesc un român care să mă ajute. De aceea mă simt ca acasă.

Nowak s-a declarat încântat de felul de a fi al clujenilor.

Oriunde găsești români prietenoși. Și am mai sesizat un detaliu, care nu ai cum să-l treci cu vederea: oamenii îți zâmbesc la Cluj! Poate că realizează că sunt străin, dar acel zâmbet îmi dă siguranța că am în față oameni buni, care vor să te sprijine, dacă e ceva ce nu pricepi sau vrei să afli ceva. Mare lucru! Și nu e vorba doar de unul, doi oameni. Nu am întâlnit nici măcar o persoană care să fie nervoasă sau să-mi răspundă într-un mod urât atunci când am solicitat un mic ajutor. Poate așa e aici, la Cluj. Este ceva deosebit pentru un străin, de aceea tot spun de această idee. Este detaliul care mi-a sărit în ochi la Cluj, asta e de bine.

Primul impact al Clujului asupra fotbalistului.

Sunt multe locuri, parcuri, cafenele, restaurante, malluri. Este un oraș european. Dacă vrei să te rupi de rutina zilnică, ai ce să faci în Cluj-Napoca.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page