Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrica
Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrica

Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrica

Marți, Consiliul Județean a inaugurat Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Este primul spital construit de la zero, fiind unic la nivel național prin funcționalitatea și facilitățile sale.

Amplasat pe Calea Mănăștur nr. 54C, noul ambulatoriu va oferi facilități și servicii de ultimă generație, fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Consiliul Județean Cluj urmează să doteze Ambulatoriul unității medicale cu peste 1.000 de echipamente în valoare de 2.930.000 de lei, finanțarea fiind asigurată atât din fonduri europene, cât și din bugetul instituției.

Compartimentarea acestuia este în felul următor:

  • Parter: recepție, secretariat, serviciul de primire-internare, compartimentul de spitalizare „de o zi”, și spațiul ambulator.
  • Primul etaj: compartimentul de spitalizare permanentă, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă, împreună cu spații medicale, sala de ergoterapie și activități recreative.
  • Al doilea etaj: include compartimentul de toxicomani, serviciul de terapie acută, zona activităților medicale, și o curte interioară.
  • Al treilea etaj: spații destinate învățământului, o sală de școlarizare a copiilor internați și una de kinetoterapie, precum și facilități de recreere.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page