Începe a zecea ediție a festivalului Jazz in the Park, la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj. Ediția aniversară Jazz in the Park, festival deținător al titlului Europe’s Best Small Festival, începe joi în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Pe parcursul celor patru zile de festival, gospodăriile și colinele celui mai vechi muzeu în aer liber din România se vor transforma în scene de jazz și world music. În total la ediția din acest an concertează nu mai puțin de 52 de trupe, transmite Actual de Cluj.
Festivalul se deschide joi la ora 17, iar concertele încep o oră mai târziu. Vineri se va putea intra în festival de la ora 16, iar sâmbătă și duminică – de la ora 14. În toate cele patru zile de festival, concertele se vor încheia la ora 23, publicul fiind rugat să părăsească apoi perimetrul Parcului Etnografic, dar o scenă rămâne deschisă mai târziu, cea din vecinătatea intrării laterale în parc, în marginea pădurii Hoia.
În afara concertelor de pe cele cinci scene din parc – Church Stage, Backyard Stage, Young Stage, Vinyl Stage și Night Stage, festivalul include un târg de viniluri și lecții de muzică. Muzica va fi prezentă nu doar pe scene, ci și într-una din bisericile parcului. Este vorba de Biserica lui Horea, care a fost construită în satul Cizer din Sălaj, în 1773, de o echipă de dulgheri îndrumată de cel ce avea să devină conducătorul răscoalei din 1784. Interiorul bisericii va fi transformat în cameră de audiții sub numele Listening Church, unde se vor putea testa diferite sisteme audio, marca Acoustic Density.
Deoarece Parcul Etnografic este situat într-o zonă cu trafic intens, participanții la festival sunt sfătuiți de organizatori să nu vină cu mașina proprie la eveniment, ci cu mijloacele de transport în comun.
În acest sens, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a suplimentat cursele pe linia 37, care are stație de oprire lângă Parcul Etnografic. Alte autobuze cu care se poate ajunge în apropierea Parcului Etnografic sunt 26, 27, 28, 30, 41 și 44. Persoanele care vin totuși cu mașina proprie pot folosi folosi parcarea Parcului Industrial Tetarom, din vecinătatea Parcului Etnografic, care este gratuită, în limita locurilor disponibile. Organizatorii mai atrag atenția că aleea Parcului Etnografic va fi închisă traficului în perioada 1-4 septembrie, parcarea pe alee fiind interzisă.
Sursa: g4media.ro