Inițiativa “Roade Online Ardelenești” cu produse locale se extinde în cartierele din Cluj-Napoca
Inițiativa “Roade Online Ardelenești” cu produse locale se extinde în cartierele din Cluj-Napoca

Inițiativa “Roade Online Ardelenești” cu produse locale se extinde în cartierele din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca: Primaria susține producătorii locali de produse agroalimentare. Noi piețe cu produse locale în cartiere, pe modelul finlandez tip REKO pentru consum responsabil. Conceptul ROA Cluj – Roade Online Ardelenești – se extinde în cartierul Iris.

În fiecare miercuri de acum, producătorii locali ai grupului ROA Cluj distribuie produsele (pre)comandate de clujeni în două noi locații din oraș: Piața Karl Liebknecht (17:45-18:30) și Piața 1 Mai, zona străzii Tăbăcarilor (18:45-19:30) din cartierul Iris.

Roade Online Ardelenești – ROA Cluj, inițiativa unui grup de producători din Cluj și împrejurimi, a adus în orașul nostru un mod inovativ de a face cumpărăturile, implementând modelul REKO (REjäl KOnsumtion / consum responsabil) finlandez. Acesta constă în întâlnirea dintre producători și cumpărători, fără intermediari, cu ajutorul unei rețele de socializare.

Pentru a comanda produse proaspete, producătorii locali au creat un grup unde săptămânal publică oferte cu numele produsului, modul de ambalare și prețul. Cei interesați comandă prin comentarii produsul dorit, specificând cantitatea și locația de unde doresc să îl ridice.

Grupul a fost înființat în pandemie, iar în prezent comunitatea numără peste 21.000 de oameni și este în continuă creștere. Pe lângă noile locații din cartierul Iris, produsele proaspete de sub cupola ROA Cluj pot fi ridicate în zilele de marți din cartierul Grigorescu, parcarea Sun (18:45-19:30), iar joia de la Grand Hotel Italia (17:45-18:30) și parcarea Endava (18:45-19:30).

Primăria Cluj-Napoca susține această inițiativă și extinderea ei în parteneriat cu ROA Cluj în scopul activării temporare și revitalizării urbane a cartierului Iris, prin proiectul european AGORA – Interreg Danube Transnational Programme, co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI). Municipiul Cluj-Napoca este lider de consorțiu în acest proiect, în care mai sunt orașe din Germania, Cehia, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Croația ș.a.

Mai multe despre detalii despre piața de tip REKO și comenzi, în grupul dedicat: https://www.facebook.com/groups/1416150211916542

Sursa: efainlacluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page