Interviu Octavian Fodor: Criza energetică – Parcurile Industriale TETAROM
Interviu Octavian Fodor: Criza energetică – Parcurile Industriale TETAROM

Interviu Octavian Fodor: Criza energetică – Parcurile Industriale TETAROM

Criza energetică: cum a afectat aceasta companiile rezidente si buunl mers al lucrurilor?

Criza energetică a afectat întreg mediul de afaceri din România. Partea bună pentru rezidenții Parcurilor Industriale TETAROM este că nu a fost afectată siguranța în alimentare. Serviciul Energetic din cadrul companiei a securizat cantitățile necesare investitorilor și livrările nu au fost afectate. Partea mai puțin bună este că, creșterea accelerată a prețurilor la energia electrică și la gazele naturale de pe piețe s-a resimțit și la investitorii din cadrul Parcurilor Industriale. Compania noastră a acționat însă proactiv și și-a informat clienții în avans despre evoluțiile de prețuri astfel încât aceștia au fost pregătiți.

Ce măsuri a  luat Tetaromul ?

TETAROM SA este structura de sprijin pentru investitorii din Parcurile Industriale și a făcut și în această perioadă ce a făcut încă de la înființare: a oferit informații în avans despre evoluțiile din piața de energie, a asigurat continuitatea în alimnetarea cu energie și a fost un sprijin în relația cu Autoritățile Statului. A transmis către Autoritățile Publice Locale și Centrale informații preluate de la investitori astfel încât am reușit împreună să trecem peste o perioadă complicată.

 3.  Care este situatia gradului de ocupare in present?

În prezent, Tetarom are ocupabilitate  destul de mare.

Terenurile în toate parcurile industriale, (T1, T2, T3) sunt ocupate integral .

În Tetarom I avem:

H2, H3, ocupate 100%

H1 – 95% (acum tocmai semnăm un contract cu un client pentru ultimii 172 mp)

Clădirea A1 (cea roșie), fostul nostru sediu este 78% ocupată.

Clădirea A2 – 71%

Problemele sunt la clădirile de birouri. Aici pandemia ne-a afectat cel mai tare. Oamenii s-au obișnuit să lucreze de acasă și spațiile (office) nu mai au aceeași solicitare ca în trecut. Dar eu cred că lucrurile își vor reveni după o perioadă. Acum  simțim cu toții o mică recesiune (nu doar noi ci întreg mediul economic s-a contractat), prin urmare, avem răbdare și ne adaptăm.

Oricum nu a fost o foarte mare fluctuație de clienți în ultimii 2 ani. Au plecat câțiva dar au venit alții.

4. In ce stadiu se afla Tetapolis?

Tetapolis-ul este în faza premeregătoare construcției. Așteptăm ca Primăria Cluj să aprobe PUZ-ul zonei, ca să putem construi.  Mai durează puțin, sperăm nu foarte mult. Știm că sunt probleme în zona legate de acel drum de acces dinspre Baciu însă sper că Primăria va găsi o soluție ca noi să putem demara proiectul nostru. Avem și solicitări pe Tetapolis, iar acum încercam să identificăm surse de finanțare pentru construirea parcului științific, necesar pentru  zona noastră dar și pentru Cluj.

5. Care este strategia de dezvoltare pe viitor?

 Încercăm să ne dezvoltăm, să ne diversificăm serviciile, venind în întâmpinarea clienților cu parteneriate, acțiuni comune, campanii de interes, de promovare a lor, a activității acestora  campanii de fidelizare.

Totodată facem reparații  la clădiri, identificăm soluții pentru optimizarea costurilor (atât de necesare în această perioadă).

Dorim de asemenea extinderea parcurilor industriale, îmbunătățirea serviciilor în funcție de cerințele clienților.

Program de vizitare: luni – vineri, între orele 10:00-18:00

Sursa: ziarulfaclia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page