Investiții de 16 milioane lei în Institutul Inimii din Cluj
Investiții de 16 milioane lei în Institutul Inimii din Cluj

Investiții de 16 milioane lei în Institutul Inimii din Cluj

În contextul pandemiei generate de COVID-19, Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” a obținut un important ajutor printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană, a cărui valoare s-a ridicat la 16.511.881,43 lei. Proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu, Cod My SMIS 138819” a fost finanțat integral din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa prioritară 9. Noua investiție a ajutat ca peste 30.000 de pacienți să beneficieze anual de cele mai performante echipamente.

„Am trecut cu toții printr-un context unic, pe care am putut să-l gestionăm optim cu ajutorul acestei investiții importante. Rezultatele s-au reflectat într-un număr crescut de beneficiari și o activitate eficientizată prin dotările moderne puse la dispoziția echipei medicale. Anual, peste 30.000 de pacienți veniți din întreaga regiune au ajuns în grija noastră, iar așteptările lor și ale comunității au fost de a fi soluționate optim, prin accesul la cele mai bune soluții medicale pentru fiecare dintre ele. Noile achiziții ne-au ajutat să ne păstrăm renumele de unitate medicală de top pe care Institutul Inimii și l-a dobândit cu foarte mult efort din partea întregii echipe”, spune Florin Crișan, managerul instituției.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 29 luni, respectiv între data 01 Martie 2020 și data 31 Iulie 2022. Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate publică și îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin proiect, specialiștii au urmărit adaptarea tehnică și funcțională a infrastructurii Institutului Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj la situații epidemiologice de risc crescut, așa cum s-a dovedit criza sanitară provocată de virusul SARS-COV-2. 

Institutul Inimii a achiziționat echipamente performante cum ar fi: un angiograf, un aparat portabil RX, aparat POC de testare și diagnostic COVID, aparate EKG, defibrilatoare, echipamente de imagistică medicală, sisteme pentru aspirație toracică, monitoare portabile pentru monitorizarea funcțiilor vitale, un sterilizator cu accesorii precum și mașina aferentă de spălat și dezinfectat instrumentar chirurgical, paturi ATI complexe și o targă telescopică hidraulică, stație de includere în parafină. De asemenea, Institutul a achiziționat aparatură medicală compatibilă investigațiilor pediatrice de specialitate, respectiv: aparat de ventilație mecanică adult-pediatrică, NCPAP copii precum și multe alte echipamente medicale necesare desfășurării actului medical la standarde de înaltă performanță.

Sursa: upnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page