Isteria de la benzinării s-a oprit
Isteria de la benzinării s-a oprit

Isteria de la benzinării s-a oprit

În seara de 9 martie, zeci de mii de șoferi, de pe tot cuprinsul României, au format cozi în stațiile de alimentare, de teamă că prețul carburantului va crește peste noapte la 11 sau chiar 12 lei litrul.

Zvonurile răspândite au împins populația să aștepte la rând și câte 3 ore, de teama scumpirilor. Pe fondul fluctuațiilor internaționale, șoferii au adus cu ei felurite recipiente, pentru a-și crea stocuri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a afirmat că „nu sunt probleme cu stocurile de carburanți”, fiind urmat de declarația Ministrului Energiei. Acesta a subliniat că în România nu există nicio problemă cu privire la aprovizionare , iar panica și formarea cozilor nu sunt necesare.

Cauza acestei acțiuni a pornit de la un lanț de benzinării din Ungaria, unde este penurie de carburant. De asemenea, Ministerul a încadrat „acest fake news, care s-a răspândit la nivel național” sub umbrela unui „război hibrid”, ținând cont de situația din nordul țării.

Și Premierul Nicolae Ciucă s-a autosesizat, menționând verificări ample la stațiile de alimentare cu carburanți. Niciun fel de derapaj sau tentativă de speculă nu vor fi permise.

Sursa: Radio România Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page