La Cluj se desfășoară un Festival al tinerilor talentați cu sindrom Down
La Cluj se desfășoară un Festival al tinerilor talentați cu sindrom Down

La Cluj se desfășoară un Festival al tinerilor talentați cu sindrom Down

În perioada 29 august – 2 septembrie 2022, la Cluj-Napoca are loc a 11-a ediție a Festivalului „Flori de Speranță”. Festivalul este susținut de tineri talentați cu sindrom Down din țară și Republica Moldova, precum și de tinere talente din școlile de masă și cluburile de profil.

Tinerii participanți au primit marți, 30 august, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Cu acest prilej, ierarhul le-a adresat un cuvânt de învățătură și încurajare și i-a felicitat pe toți cei implicați în acest eveniment.

În cadrul festivalului sunt organizate o serie de activități menite să promoveze potențialul artistic și creativ al persoanelor cu nevoi speciale, în contextul incluziunii lor sociale și culturale.

În perioada 30-31 august, de la ora 16:30, la Cinema Mărăști, s-a desfășurat Concursul Miss – Mister Down, la care au participat copii și tineri cu nevoi speciale din țară și Republica Moldova. Pe 1 septembrie va avea loc Concursul Gastronomic „Farfuria fericită”, iar pe 2 septembrie, la lacul de la Câmpenești, va fi organizat Campionatul Național de Pescuit, conform organizatorilor.

Festivalul „Flori de Speranță” este organizat de Asociatia Down „Centrul Educaţional Raluca”, cu sprijinul Consiliului Local și al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca.

Asociatia Down „Centrul Educaţional Raluca”  din Someșeni, Cluj-Napoca, este coordonată de preotul Ioan Avram și de soția acestuia, Adriana Avram.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Asociatia Down- Centrul Educaţional Raluca și Elena Aldea

Sursa: efainlacluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page