La Cluj se vor construi case protejate pentru persoanele cu dizabilitati.
La Cluj se vor construi case protejate pentru persoanele cu dizabilitati.

La Cluj se vor construi case protejate pentru persoanele cu dizabilitati.

ℙ𝕒𝕥𝕣𝕦 𝕟𝕠𝕚 𝕝𝕠𝕔𝕦𝕚𝕟𝕥𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕥𝕖𝕛𝕒𝕥𝕖 𝕡𝕖𝕟𝕥𝕣𝕦 𝕡𝕖𝕣𝕤𝕠𝕒𝕟𝕖𝕝𝕖 𝕔𝕦 𝕕𝕚𝕫𝕒𝕓𝕚𝕝𝕚𝕥𝕒𝕥.

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), a avizat favorabil joi 15 septembrie a.c., proiectul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, instituție aflată sub autoritatea forului administrativ județean, de construire pe o parcelă de 1 ha din satul Sălicea, comuna Ciurila, a patru locuințe protejate destinate persoanelor cu dizabilități.

Investiția se adresează unui număr maxim de 40 de persoane adulte cu dizabilități, instituționalizate în cadrul DGASPC Cluj și își propune îmbunătățirea nivelului de îngrijire și asistență a acestora, prin crearea unor condiții de viață și de recuperare corespunzătoare, adecvate și adaptate necesităților lor specifice, respectiv prin dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viața independentă și integrare în comunitățile apropiate de mediul familial.

În total, vor fi construite, la standarde specifice de calitate pentru locuințele protejate, patru asemenea facilități. Ele vor fi dotate de Consiliul Județean în conformitate cu nevoile beneficiarilor, respectiv mobilier specific, grupuri sanitare, aparatură electronică și electrocasnică, accese pentru persoane cu dizabilități, etc.

Sursa: efainlacluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page