La Cluj  va vea loc primul spectacol accesibilizat copiilor cu dizabilități.
La Cluj va vea loc primul spectacol accesibilizat copiilor cu dizabilități.

La Cluj va vea loc primul spectacol accesibilizat copiilor cu dizabilități.

În datele de 25 și 26 noiembrie, la Teatrul Independent Magic Puppet din Cluj-Napoca (Bulevardul Eroilor, nr.16) vor avea loc 5 reprezentații ale spectacolului „Închide ochii și ai să vezi mai bine”, primul și momentan singurul spectacol din România creat pentru publicul larg și accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.
Un spectacol inedit, dedicat atât publicului larg, cât și copiilor cu dizabilități se va juca la Cluj- Napoca.

Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, la operă sau la un muzeu fiindcă deranjează. Deși au aceleași nevoi ca noi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI, încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural la fel ca un copil tipic. Pe 25 și 26 noiembrie ne-am propus să scoatem la teatru 100 de copii cu dizabilități și tipici deopotrivă, din Cluj,

a explicat Oana Popa, scenaristă, regizoare și actriță.

Numit de criticii de teatru „spectacol-fenomen terapeutic”, „Închide ochii și ai să vezi mai bine” dorește să fie un spectacol mai mult decât incluziv. Astfel, Teatrul Magic Puppet din Cluj- Napoca și asociația Școala de Joacă doresc să înceapă un maraton cu 5 reprezentanții, la care sunt așteptați minim 100 de copii tipici și atipici să se întâlnească cu aventurile unei semințe care nu știe ce fel de sămânță e. Ea îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoastere, Speranță.

„Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după „Povestea seminței”, scrisă de autorul Dumitru Radu Popa și este o poveste cu ajutorul căreia copiii curioși pot să înțeleagă mai bine lumea în care cresc.

Spectacolele vor avea loc după următorul program, la Teatrul Magic Puppet, din Cluj-Napoca, Bulevardul Eroilor Nr. 16:

  • 25 noiembrie – ora 11.30 si 17.00
  • 26 noiembrie – ora 11.00 ; 12.30; 17.00

BILETE:
Accesul este gratuit pentru o persoană cu dizabilități plus un însoțitor. Persoanele cu dizabilități sunt rugate să se înscrie în formularul de la link-ul de aici: http://bitly.ws/wNpA

Pentru publicul tipic, biletele pot fi achiziționate accesând link-ul: https://eventbook.ro/theater/bilete-inchide-ochii…

FACILITĂȚI DE ACCESIBILITATE:
– Interpretare în limbajul semnelor române, în timp real, pentru persoanele cu deficiențe de auz și interpretare narativă, live pentru nevăzători.
– Tantrumuri, plânsete, sunete specifice, nu doar că nu vor supăra pe nimeni, dar nici nu vor fi judicate. Suntem cu toții în aceeași poveste!
– Libertatea de a vă mişca în timpul spectacolului şi de a schimba locurile.
– Copiii cu nevoi speciale sunt invitați să își aducă obiecte cu rol liniștitor, pentru un confort senzorial cât mai mare.
– Accesul și îndrumarea participanților cu deficiențe de vedere de la intrare spre sala de spectacol
și invers va fi asigurată cu ajutorul voluntarilor.
– Accesibilizare scaune rulante

Email: [email protected]
Mesaj text/vocal la numărul de telefon: +40 742 060 588

Sursa: comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page