Locul întâi pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca în SUA – concurs internațional de inginerie seismică.
Locul întâi pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca în SUA – concurs internațional de inginerie seismică.

Locul întâi pentru studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca în SUA – concurs internațional de inginerie seismică.

Echipa SDC-UTCN a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a obținut locul întâi la cea de a XX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică „2023 Undergraduate Seismic Design Competition”, care s-a desfășurat în perioada 11 – 14 aprilie 2023, în San Francisco, California, SUA, transmit reprezentanții instituției de învățământ.

Studenții în inginerie civilă și studenții în arhitectură și urbanism au reușit să inovația și cunoștințele de arhitectură, de conformare structurală și de economie și să convingă din nou că sunt cei mai buni la competiția la care participă de 13 ani.

Au proiectat o structură multietajată care a fost supusă unei serii de cutremure simulate și induse cu ajutorul unei platforme seismice. Proiectul a fost analizat și din punct de vedere arhitectural și structural.

Echipa SDC-UTCN i-a avut în componență pe studenții Răzvan Mureșan, Denisa Dragomir, Lupu Dávid, Diandra Jula, Claudia Botei, Gittinger András, Nicoleta Legian, Florica Maria Gâvan, Penciu Victor, Cristi Moisi, Secher Leonardo, Teodora Dobrițoiu, consilierii studenți Andrei Mureșan, Sabina Nițulescu, Teodora Cocari, sub îndrumarea profesorilor Ovidiu Prodan și Paul Mihai Moldovan.

„Seismic Design Competition” este un concurs de inginerie seismică, organizat anual în Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinței naționale americane de inginerie seismică a „Earthquake Engineering Research Institute – EERI”.

Conferința reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și din domenii conexe acesteia și încurajează studenții din lumea întreagă care studiază ingineria civilă, să se implice într-un mod activ în abordarea științifică a conformării seismice.

Ce au avut de făcut

Obiectivul concursului a fost conceperea, proiectarea și realizarea unei structuri multietajate din lemn de balsa care trebuie să reziste la o serie de cutremure simulate și induse cu ajutorul unei platforme seismice.

Pe lângă aceste teste dinamice, modelele realizate de către echipele participante sunt evaluate din punct de vedere arhitectural, structural și economic.

Prin noul „titlu mondial” proaspăt cucerit, studenții noștri continuă frumoasa tradiție a situării pe cea mai înaltă treaptă a podiumului acestei prestigioase competiții, reușind să surclaseze universități de renume, cum ar fi: University of Buffalo – locul II;University of California, San Diego – locul III; Cornell University; University of California, Los Angeles; University of Massachusetts Amherst; University of California, Berkeley; University of Memphis; Purdue University; University of Nevada, Reno; University of British Columbia; New York University; The University of Texas at Austin; University of Toronto; etc. Rezultatele globale ale tuturor anilor precedenți poziționează echipa clujeană pe loc de frunte în această competiție desfășurată mereu alături de universități de prestigiu ale lumii academice mondiale, ediția din acest an reunind 34 de echipe din 9 țări de pe 5 continente

au transmis reprezenanții UTCN.

Sursa: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page