Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina
Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

Dragoș Demian, de la Terapia Cluj, a confirmat că medicamentele fabricate la noi în țară de Antibiotice Iași, Zentiva București și Terapia Cluj sunt în prima linie. Acestea au ajuns acolo cu ajutorul IGSU și al organizațiilor umanitare, pentru a salva copiii răniți în război.

Se conturează, din nou, puntea de solidaritate medicală dintre România și Ucraina. Fotografia subliniază și importanța strategică a fabricilor de medicamente de la noi în țară, care pot interveni și ajuta și în acest fel, în situații limită.

Mulțumirile sunt aduse Asociației Ruscovan pentru poze și pentru ajutorul pe care îl dau vecinilor noștri. Relatările din Ucraina arată că nevoia de medicamente este în creștere. Pe lângă cele necesare în reanimare, a apărut o penurie enormă de medicamente destinate pacienților cronici. Farmaciile din Ucraina au rămas fără stocuri și nu se pot aproviziona din cauza blocajelor generate de conflictul militar.

„Așadar puntea de medicamente dintre România și Ucraina trebuie să continue, suntem pregătiți cu toții să ajutăm în continuare fie prin IGSU, fie prin asociațiile umanitare.”

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page