Mesajul Rectorului UBB în legătură cu activitățile academice după ridicarea stării de alertă
Mesajul Rectorului UBB în legătură cu activitățile academice după ridicarea stării de alertă

Mesajul Rectorului UBB în legătură cu activitățile academice după ridicarea stării de alertă

Educația este pilonul principal de susținere al societății. Datorită acesteia este asigurat elementul de continuitate, tot mai necesar în zilele noastre.

Conform ultimei declarații a Ministrului Educației, încetarea stării de alertă înseamnă, în practică, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”. Mai exact, vor fi anulate toate restricțiile, cât și facilitățile conturate de-a lungul acestei perioade.

Prin urmare, dat fiind contextul actual, Rectorul UBB, Prof. univ. dr. Daniel David, adresează următorul mesaj:

„Dragi studenți, dragi colegi,

Am urmărit discuțiile din spațiul public legate de impactul ridicării stării de alertă asupra derulării activităților academice. UBB salută insistența autorităților naționale de a ne întoarce la regimul clasic în educație, fără însă să renunțăm la a urma recomandările Comisiei Europene de a analiza rolul educației hibride în viitor. Dar întoarcerea la regimul clasic în educație trebuie făcută rațional, pentru a ajuta #comunitatea academică, nu pentru a o bulversa. Așadar, UBB va analiza situația în Consiliul de Administrație din această săptămână și va lua decizia finală luni, 14 martie 2022, în cadrul Senatului. Evident, decizia va fi de reîntoarcere la regimul clasic, dar cu o perioadă rațională și legală de tranziție. Așadar, în cadrul legal existent, în parteneriat cu studenții UBB, vom asigura o perioadă de tranziție, absolut necesară, care să ne permită reorganizarea academică (ex. a orarului) și administrativă (ex. cazarea studenților în noile condiții), care să permită studenților să se reorganizeze pentru învățământul în regim clasic (ex. căutarea locurilor de cazare în oraș, replanificarea activităților aflate în derulare etc.).”

Sursa: Universitatea Babeș-Bolyai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page