„Muzicanții din Bremen” și „Pălăria buclucașă”, spectacolele din weekend la Teatrul „Puck”
„Muzicanții din Bremen” și „Pălăria buclucașă”, spectacolele din weekend la Teatrul „Puck”

„Muzicanții din Bremen” și „Pălăria buclucașă”, spectacolele din weekend la Teatrul „Puck”

„Puck” spectacolele „Muzicanții din Bremen”/„A brémai muzsikusok” după Frații Grimm, în regia lui Rumi László (sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 11) și „Pălăria buclucașă”, în regia lui Rachel Warr și a Andrei Cotiușcă (duminică, 28 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 30 ianuarie, de la ora 17). 

Aventura celor patru muzicieni din spectacolul „Muzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok” după Frații Grimm, în regia lui Rumi László, programat pentru sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 11, începe, în această viziune scenică, în momentul în care se termină istoria cunoscută din poveste. Astfel, personajele își povestesc peripețiile din trecut, reflectând asupra traseului pe care l-au parcurs. Istorisirile lor sunt prezentate prin cântece, iar muzica live integrează toate momentele spectacolului.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Domokos Előd, Mostis Balázs și Szűcs Tamás.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol nonverbal despre un tată și fiica lui

De asemenea, duminică, 28 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, precum și marți, 30 ianuarie, de la ora 17, va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” spectacolul nonverbal „Pălăria buclucașă”, în regia lui Rachel Warr și a Andrei Cotiușcă. 

Este povestea incredibilă a unui tată și a fiicei lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib într-un loc neobișnuit… Viața le este dată peste cap, dar le schimbă și felul în care privesc lumea.

Proiectul acestui spectacol este conceput de Rachel Warr din Marea Britanie, după o poveste de Tohby Riddle.

Astfel, Andra Cotiușcă, regizor asistent, împreună cu actorii Andreea Roxana Bolovan, Ionuţ Constantinescu și Ion Iurcu, sub îndrumarea lui Rachel Warr, alături de compozitorul Simon Roth și scenografa Elena Ilaș au construit un spectacol sensibil și delicat, în care spectatorii vor descoperi o perspectivă inedită asupra ritmului vieții.

Spectacolul le este recomandat copiilor cu vârsta de peste cinci ani.

Scenografia/ pictura: Elena Ilaș

Sculptura: Florin Marin

Muzica: Simon Roth

Distribuția: Andreea Bolovan, Andra Cotiușcă, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

 Bilete online la Teatrul „Puck”

Din acest weekend, biletele la spectacolele Teatrului „Puck” pot fi cumpărate și online, după cum urmează:

  • pentru spectacolul „Pălăria buclucașă”, de duminică, 28 ianuarie, de la ora 11.00, biletele pot fi achiziționate online de aici:  https://tomtix.ro/evenimente/10436-plria-bucluca 

  • pentru spectacolul „Pălăria buclucașă”, de duminică, 28 ianuarie, de la ora 12.30, biletele se pot cumpăra de aici:  

           https://tomtix.ro/evenimente/10440-plria-bucluca 

  • pentru spectacolul „Pălăria buclucașă”, programat pentru marți, 30 ianuarie, de la ora 17, biletele pot fi achiziționate de aici:  

         https://tomtix.ro/evenimente/10448-plria-bucluca

De asemenea, se pot achiziționa bilete și la fața locului, în limita locurilor disponible, de la casieria din foaier, înainte de începerea spectacolelor.

Tarifele biletelor de intrare la spectacolele Teatrului de Păpuși Puck s-au modificat începând din 1 ianuarie 2024, în baza Hotărârii nr. 221/2023 a Consiliului Județean Cluj. Astfel, biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică va costa 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.  

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

 

Sursa: Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page