Noaptea Albă a Filmului Românesc. Proiecții de film în Cluj și în alte orașe din țară.
Noaptea Albă a Filmului Românesc. Proiecții de film în Cluj și în alte orașe din țară.

Noaptea Albă a Filmului Românesc. Proiecții de film în Cluj și în alte orașe din țară.

Număr record de filme românești la Noaptea Albă a Filmului Românesc, cu zeci de proiecții în 15 cinematografe și spații alternative din București, Cluj și Timișoara.

Evenimentul a ajuns la a 14-a ediție și include proiecții precum lungmetrajul inspirat din fapte reale petrecute în timpul Revoluţiei din 1989, „Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, cu Iulian Postelnicu, clujeanul Cătălin Herlo, Alex Calangiu, Dan Bordeianu şi Andi Vasluianu. Filmul este câştigător al Premiului Confederaţiei Internaţionale a Cinematografelor de Artă (CICAE) la Festivalul de la Sarajevo şi câştigător al Premiului Publicului la TIFF 2023. Echipa filmului va fi prezentă la eveniment şi va răspunde întrebărilor publicului la finalul proiecţiei. Printre avanpremiere se numără şi „Tigru”, filmul de debut al regizorului Andrei Tănase, cu Paul Ipate, Alex Velea, Cătălina Moga şi Elvira Deatcu şi drama „Mammalia”, în regia lui Sebastian Mihăilescu, cu István Téglás, Mălina Manovici şi Denisa Nicolae în rolurile principale.

Programul include şi proiecţia în avanpremieră a filmului documentar „De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin”, în regia Carlei Teaha, „Cazul inginerului Ursu” regizat de Liviu Tofan și Șerban Georgescu, „Între Revoluţii” de Vlad Petri, comedia romantică „Dragoste pe muchie de cuţit” în regia lui Alin Panc, cu Carmen Tănase, Răzvan Bănică şi Ada Galeş, dar și documentarele „David”, în regia lui Radu Muntean, „Arsenie. Viaţa de apoi” (r. Alexandru Solomon), „Soţul meu musulman” (r. Daniel Bărnuţi și Alexandra Bărnuţi), „Vulturii din Ţaga” filmat în comuna clujeană Țaga, sau comedia „Încă două lozuri”.

Maratonul filmelor românești va avea loc în 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 în 📍 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 📍 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 📍 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚, programul de anul acesta incluzând zeci de proiecții simultane, în 15 cinematografe și spații alternative din cele trei orașe.

👉𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐫𝐚̂𝐧𝐝.

Sursa: actualdecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page