Noi documente urbanistice vor putea fi eliberate ONLINE la Cluj.
Noi documente urbanistice vor putea fi eliberate ONLINE la Cluj.

Noi documente urbanistice vor putea fi eliberate ONLINE la Cluj.

5 noi tipuri de documente urbanistice vor putea fi depuse și obținute online la Cluj, prin Ghișeul Unic.

Consiliul Județean Cluj oferă cetățenilor posibilitatea de a depune și obține, în format online, prin intermediul platformei digitale „Ghișeul Unic”, noi tipuri de documente.

Ce fel de acte vor fi eliberate online la Cluj?

Este vorba de comunicări de începere și finalizare a lucrărilor, certificate de edificare și atestare, precum și avize de oportunitate.

Astfel, accesând Ghișeul Unic, persoanele interesate pot obține actele necesare din doar câteva click-uri, fără a mai fi necesar să se deplaseze fizic la sediul instituției sau să trimită e-mailuri suplimentare.

Aceste facilități se adaugă celor deja puse la dispoziție, din lunile mai, respectiv iulie 2022, de către forul administrativ județean, și anume emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, în integralitate, în sistem online și perfect valide din punct de vedere juridic.

Aplicația Ghișeul Unic a fost creată în cadrul proiectului cu finanțare europeană Județul Cluj – „Smart Territory”, câștigat de Consiliul Județean Cluj, și care vizează digitalizarea instituției și îmbunătățirea serviciilor pe care aceasta le oferă.

Lansată în data de 17 mai 2022, platforma digitală reprezintă actul de naștere a digitalizării și debirocratizării unui întreg circuit al documentelor dintr-un domeniu administrativ foarte important, cel al urbanismului, potrivit reprezentanților CJ Cluj.

Sursa: cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page