Noiembrie cu teatru la Cluj. Festivalului Internațional de Teatru Interferențe.
Noiembrie cu teatru la Cluj. Festivalului Internațional de Teatru Interferențe.

Noiembrie cu teatru la Cluj. Festivalului Internațional de Teatru Interferențe.

Institutul Francez este partener al celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj în perioada 17-27 noiembrie. Festivalul reunește la Cluj paisprezece trupe de teatru din nouă țări, din întreaga lume iar tema ediției din acest an este Teamă / Speranță.

Prin intermediul spectacolelor și evenimentelor conexe, care alcătuiesc programul celor unsprezece zile de festival, evenimentul dorește să inițieze un dialog despre întâmplările și sentimentele care au tulburat lumea în ultimii doi ani.

Publicul clujean va avea ocazia de a vedea producțiile unor creatori cunoscuți național și mondial precum Josef NadjChristoph Marthaler, Heiner GoebbelsSilviu PurcăreteAndrei ȘerbanAttila VidnyánszkyGábor TompaAndrás UrbánJihye ParkAttila Vidnyánszky jr.Diana Mititelu și Catinca Drăgănescu.

5 spectacole în limba franceză supra-titrate în română, maghiară și engleză sunt cuprinse în program.
Unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporan, elvețianul Christoph Marthaler, vine la Cluj pentru prima dată: spectacolul său, N-am idee (Aucune Idée) este montat la Théâtre Vidy-Lausanne.
De asemenea, pentru prima oară la Interferențe este prezent și Odéon – Théâtre de l’Europe din Paris, cu spectacolul Zilele bucuriei (Jours de joie) de Arne Lygre, în regia lui Stéphane Braunschweig, directorul artistic al teatrului.

Celelalte spectacole francofone care vor încânta publicul clujean: Viață? Sau teatru? propus de compania franceză Collectif A, Libertate de acțiune – un concert pe texte de Henri Michaux pus în scenă de Heiner Goebbels la Teatrul Naţional din Luxemburg, precum și Scaunele de Eugène Ionesco în regia lui Gábor Tompa, montată în primăvara acestui an, de asemenea la Teatrul Naţional din Luxemburg (avându-i în rolurile principale pe Oana Pellea și Patrick Le Mauff).

De neratat este și spectacolul non-verbal Omma de al reputatului coregraf și dansator francez de origine maghiară Josef Nadj pus în scenă alături de compania Atelier 3+1.

Descoperiți programul complet.

Biletele la spectacolele din cadrul Festivalului pot fi achiziționate on-line de pe biletmaster.ro și de la Casa de bilete a teatrului.

Sursa: institutfrancais.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page